Is je vloeibare lipstick droog geworden? Breng hem weer tot leven!

Liquid lipstick, hoe voorkom je uitdrogen? Ojee, je favoriete kleurtje liquid lipstick begint uit te drogen! Maar van afscheid nemen is er wat jou betreft geen sprake! We zijn verheugd om je te vertellen dat we een oplossing voor dit probleem hebben. Lees gauw verder en in deze blog vind je het antwoord!

Raar maar waar: het uitdrogen gebeurt door de ingredïenten van de liquid lipstick! Er zit namelijk te weinig olie in. Hierdoor drogen ze sneller uit dan gewone lippenstiften. Daarom hier de volgende handige tips:

 • Aloë Vera. 

Bij gebrek aan tijd kan je enkele druppeltjes aloë vera toevoegen aan liquid lipstick. Verdeel het goed met de applicator! Na 5 minuutjes is ‘ie weer gebruiksklaar. Door de aloë vera heb je geen lippenbalsam voor het gebruik van lipstick meer nodig.

 • Warm water.

Leg de afgesloten lipstick een kwartiertje in warm water. Hij warmt zo op en hij zal weer vloeibaar worden. Draai hem wel eerst heel goed dicht! Want als er water bijkomt, is hij rijp voor de prullebak!

 • Olie

Wonderolie, kokosolie, gezichtsolie helpt ook bij gedroogde lipsticks. In feite doen ze hetzelfde als aloë vera: je lipstick wordt weer gerevatiliseerd. Er is één verschilletje: aloë vera duurt een kwartiertje om te werken, kokosolie duurt ongeveer2 uur. Die kun je dus het beste ’s avonds doen voordat je gaat slapen!

 • Inglot Duraline

Om je make-up producten langer te kunnen gebruiken, is er een speciale oplossing: Inglot Duraline. Het werkt prima voor poedermake-ups en eyeshadows. Als je de kleur van eyeshadow dieper wilt maken, voeg je er enkele druppels Inglot aan toe. Maar het werkt ook ideaal voor gedroogde liquid lipsticks. Voeg enkele druppeltjes toe, even goed schudden en voila!Inglot Duraline is een multifunctionele vloeistof, die van alle poederproducten een vloeibaar product kan maken. Zo kan je van je favoriete eyeshadow een perfect matchende eyeliner of lipgloss maken! Het is een interessant product en het heeft diverse voordelen:

 • Het is waterproof
 • Ideaal voor Art- en bodypainting
 • Vrij van parabenen
 • Vegan Friendly
 • Officieel Halal
 • Houdt uitdroging tegen
 • Maakt van poederproducten een vloeibaar product
 • Het is absoluut multifunctioneel

Tussendoor tipjes:

 1. Is je lippenstift gebroken? Komt in de beste familie voor! Maar gelukkig hebben we ook daarvoor een leuke tip! Houd het afgebroken stukje lippenstift eventjes bij de vlam van een aansteker. Als je ziet dat hij een beetje vloeibaar begint te worden, druk je hem voorzichtig weer op de rest van de lipstick in de houder. Als ‘ie weer netjes recht zit, draai je hem weer terug en leg je hem een nachtje in de koeling. ’s Ochtends is ‘ie weer helemaal klaar voor gebruik!
 2. Oei! Je hebt je highlighter poeder kapot laten vallen! We geven de oplossing. 
 3. Doe de gebroken stukjes in een bakje, druk ze plat met de bolle kant van de lepel.
 4. Voeg enkele druppeltjes PURE alcohol toe en meng  met de lepel.
 5. Doe terug in het doosje en druk plat met een tissue.
 6. Wacht 24 uur en voila!