Je make-up opdoen in het OV: lees deze tips!

Vind jij het ook zo heerlijk om nog wat langer te soezelen in bed? Maar je moet er natuurlijk wel op tijd uit om naar school of het werk te gaan! Heb je al die meiden in het OV wel eens gezien, die zich in de bus of de trein op zitten te maken? Misschien doe jij dat zelf ook wel eens! En waarschijnlijk ben je er hartstikke handig in geworden! Maar we gaan je toch een paar tips geven, lees snel verder!

Tip 1. Make-up tasje. Het zal je wel duidelijk zijn, dat een goede make-up tas een wereld van verschil kan betekenen. Je make-up tas moet in elk geval stevig zijn. Dan heb je een steuntje als dat nodig is. En hij mag niet te groot zijn. Dat kleine tafeltje in de trein stelt niet zoveel voor.

Tip 2. Een spiegel. Het is heel handig als je een spiegeltje bij je hebt. Soms zitten ze al standaard in de flap van een make-up tas, maar als jouw tasje er geen heeft, koop er dan eentje die je neer kan zetten. Dat werkt een stuk handiger! Er zijn tegenwoordig ook telefoonhoesjes met spiegels.

Tip 3. Je blusher en foundation. Waarschijnlijk de gemakkelijkste make-up om rijdend aan te brengen. Werk wel rustig aan, want als je teveel blush op je kwast hebt gedaan en de bus rijdt net over een bobbel….. Dan kan je met Pipo de clown mee als zijn Mama Lou!

Tip 4. De eyeliner. Het is thuis bij de spiegel al lastig om eyeliner op te doen zonder uit te schieten, maar in een rijdende bus of trein is het een nog moeilijker! Zorg er daarom voor, dat je dat doet op de momenten dat de bus of trein even stopt bij de haltes. Zeker als er een wat langere stop is…maak er gebruik van!

Tip 5. Je wenkbrauwen. Maak je graag je wenkbrauwen donkerder? Doe dat dan wel op die momenten dat je bus of trein ergens in daglicht rijdt. In bijvoorbeeld een metrotunnel maak je ze al snel veel te donker!

Tip 6. Lipstick of liever lipgloss? Met veel ervaring is jouw favorite kleurtje zo aangebracht met een lipstick. Maar in een hobbelende bus wordt het al gauw lastiger. Lipgloss is daarom misschien net wat subtieler en achteraf gemakkelijker te corrigeren.

Tot slot: Ook voor op reis met het vliegtuig nog enkele nuttige tips!

Houdt er rekening mee, dat je waarschijnlijk op reis(zeker in de zomer) minder make-up gebruikt.

  1.  Je bent wat bruiner, dus heb je geen gekleurde foundation nodig. Blijft ook niet goed zitten tijdens het zwemmen! Een goede hydraterende crème zal voldoende zijn. 
  2. Ook heb je tegenwoordig vaan mini’s van de make-up die je thuis al gebruikt. Zo sjouw je minder bagage mee.  
  3. Gebruik voor overdag alleen wat waterproof mascara en een waterproof oogpotloodje.
  4. Als je ’s avonds uitgaat, voeg daar wat mooie eyeshadow aan toe. Blijf je lekker op het strand, hou het naturel!