Nepwimpers aanbrengen, zo doe je dat!

Dagelijkse ochtendroutine: opstaan, douchen, make-up aanbrengen, ontbijtje en hup naar het werk of naar school. Zo gaat het bij de meeste vrouwen in ons land.  Wat bij heel veel vrouwen een vast onderdeel is geworden van hun dagelijkse make-up routine zijn de nepwimpers. Maar laten we eerlijk zijn: nepwimpers aanbrengen is en blijft een secuur klusje! Wat moet je eigenlijk weten over het aanbrengen van valse wimpers? Wij leggen het in deze blog uit, dus lees snel verder!

De wimperlijm

Het zal iedereen duidelijk zijn, dat valse wimpers gaan schuiven als je ze direct na het aanbrengen van de wimperlijm plaatst. Door dat schuiven is het lastiger om ze precies goed vast te zetten! De oplossing hiervoor is, dat je de (dun) aangebrachte wimperlijm even 30 seconden laat drogen aan de lucht. Daarna kan je ze op de wimperrand plaatsen. De lijm wordt namelijk iets droger en daardoor kleveriger, waardoor hij beter aan de huid hecht.

De pasvorm van de wimpers

Wij weten ook niet waarom de fabrikanten denken dat we allemaal gazelles met enorme ogen zijn! De meeste wimpers zijn dan ook vaak te lang voor je oogleden! Check dus de lengte even vóórdat je begint met de lijm erop te doen. Belangrijk: knip alleen van de buitenste uiteinden, NIET van de binnenkant. Dat is omdat de kortste haartjes aan de binnenkant zitten(aan de kant van je neus). Zou je dat wegknippen… dan krijg je veel te lange wimpers aan de binnenste ooghoek!

Een wimper applicator

Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je een wimper applicator gebruiken bij het aanbrengen van de wimpers. Als je geen wimper applicator hebt, kan je ook een pincetje gebruiken. Het merk Ardell heeft een goede wimper applicator.

Mascara aanbrengen

Om de valse wimpers en je eigen natuurlijke wimpers een zo mooi mogelijk geheel te laten zijn, is het raadzaam om je eigen wimpers van te voren een dun laagje mascara te geven. Zo zijn de valse wimpers en je eigen wimpers gelijkmatig zwart. En daardoor krijg een perfect geheel

Eyeliner opdoen

De mooiste finishing touch is dan tenslotte de eyeliner. Zo verberg je de rand van de nepwimpers netjes. Als je een eyeliner gebruikt met een vilten tip, kan je perfect strakke lijnen zetten. Zoals De Sigma Wicked Liquid Pen Eyeliner

Tot slot

Je wilt niet tijdens je dag rondlopen met een valse wimper op één oog, en het andere oog zonder wimper. Hier dus enkele goede lijmen:

DUO Striplash Adhesive

Dit is één van de best verkochte wimperlijmen. Hij wordt veel gebruikt door visagisten. Je wimpers blijven gegarandeerd de hele dag goed zitten. Er is een donkerre en een transparante versie van deze lijm.

  • Kiss i-ENVY Super Strong Hold Eyelash Adhesive

Dit is een krachtige wimperlijm die je wimpers tot wel 48 uur lang goed laat zitten. Zeker top voor een lange dag op het werk of voor als je op reis bent. Deze lijm is bovendien zweet- en waterproof. Ook deze is er in een donkere en een transparante versie.