Welke foundation is het meest geschikt voor mij?

Zoveel mensen, zoveel wensen! Er zijn teveel verschillende foundations om op te noemen. Vloeibare foundations en poederfoundations. En recentelijk ook nog een soort, de minerale foundation. Als je wilt weten wat het verschil is tussen de diverse soorten? Lees dan maar verder!

Minerale foundation

Minerale make-ups worden gemaakt op basis van natuurlijke mineralen, die verwerkt zijn tot een zeer fijn gemalen poeder. Minerale make-up biedt diverse voordelen voor de huid ten opzichte van gewone make-up. Ook voor de probleemhuid zoals een huid met acné, rosacea of couperose is het veilig om te gebruiken. Het is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Het is totaal niet agressief en zacht voor de huid, omdat het goede ingredïenten heeft.

De voordelen van minerale make-up:

  • Het is waterressitent
  • Het bevat een natuurlijke UV bescherming (Het vervangt geen zonnebrandmiddel) door de titanium dioxide en zink-oxide die erin zitten
  • Het smelt niet in de zon
  • Het heeft een natuurlijke textuur
  • Het hydrateert de huid
  • Sluit de poriën niet af

Vloeibare foundation

Toch worden de vloeibare foundations nog steeds het vaakst gebruikt. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en ook simpel te verwijderen. Omdat ‘ie niet zo snel opdroogt, is het goed te blenden. Gemakkelijk om jouw gewenste kleur te bereiken. Ook zijn vloeibare foundations goed voor de droge huid. Als je een glimmende huid wilt voorkomen, breng je er wat gezichtspoeder overheen. De foundations voor de droge huid zijn iets dikker van textuur. De foundations voor de vette huid zijn juist iets dunner, zijn niet vettig op de huid en ze zorgen voor een mattere afwerking.

Poeder foundation

Poeder foundations zijn geschikt voor de vette of de gecombineerde huid. Poeder foudations voorkomen dat de huid gedurende de dag gaat glimmen. Poeder foundations wor den aangebracht met een kwast of een make-up sponsje. Ook moet de huid eerst gehydrateerd worden, heel belangrijk! Er is ook de crème-to-powder foundation. Hij lijkt in eerste instantie op een crème, maar als je hem hebt aangebracht geeft ‘ie een poederachtige, matte look. Deze zijn heel geschikt voor een vette én een normale huid.

Stick foundation

Deze zit in een handige uitdraaibare stick. Wel blenden met een sponsje! Hij is geschikt voor alle huidtypes.

Waarom ziet jouw foundation er niet mooi uit?

De meest voorkomende redenen waarom een foundation er niet uitziet, nadat je hem hebt aangebracht zijn:

  • Als je de verkeerde foundation voor jóuw huidtype hebt gebruikt. Check wat jouw huidtype is en schaf dan de correcte soort aan. Bijvoorbeeld voor de vette huid, de droge of een gevoelige huid.
  • Als je de foundation niet goed hebt gemengd met je huid. Door dat niet goed te doen, krijg je strepen of vlekken op je gezicht.
  • Je huidverzorgingsproduct was nog niet afdoende ingetrokken in je huid. Door niet even te wachten, smeer je de foundation mee over je hele gezicht.
  • Je hebt de verkeerde kleur gebruikt.  Als een foundation te donker of te licht is voor jouw huidskleur, krijg je niet het gewenste effect.