Belangrijke make-up adviezen voor de rijpere huid

rijpere huid
Met de jaren worden we een dagje ouder, en zo ook onze huid! Het vetweefsel vermindert, de gezichtsspieren worden slapper, de huid gaat rimpels vertonen én onze huid wordt droger. Ook vermindert de doorbloeding waardoor de huid wat bleker wordt. Om iemand die wat ouder is mooi op te maken, vergt dus wel andere methoden van make-up aanbrengen dan bij jongere vrouwen. Onmisbare tips In deze blog gaan we een aantal onmisbare tips geven zodat je het mooie van je gezicht naar voren kunt halen. Zo laten we zien, dat je er ook op oudere leeftijd stralend uit kan zien! Het eerste advies: Gebruik een goede basis door dag-en nachtcrème te gebruiken Rimpels gaan we uiteindelijk allemaal krijgen, dat kunnen we niet voorkomen! Maar we kunnen het natuurlijke verouderingsproces wel vertragen. Dat doen we met het gebruik van goed voedende dag- en nachtcrèmes, die de huid soepel en veerkrachtig houden. Biedt je huid daarom altijd een dagcrème die ook een SPF (sun protection factor) van tenminste 25 bevat. Wat een handige tip is: Als het kwik overdag onder de nul graden blijft: gebruik dan je nachtcrème, want die bevat meer beschermende en voedende bestanddelen. Het tweede advies: Vloeibare primer na je dagcrème Primers zijn dé ideale basis voor je make-up! Je huid wordt er heerlijk zacht van en je foundation én je make-up blijven goed zitten. Bovendien zul je veel foundation nodig hebben. Voor de oudere huid is een vloeibare primer het beste. Je brengt de primer aan nadat je je dagcrème hebt opgedaan. Zelfs als je helemaal geen make-up gebruikt, zal je huid er door de primer beter uitzien. Het derde advies: Minder is beter! We praten nu over de foundation. Gebruik je foundation spaarzaam! Ga voor de vloeibare variant, want die is uitstekend te gebruiken op de rijpere huid. Vooral als je huid wat droger is. Gebruik alleen een (vloeibare) concealer op plekjes waar het nodig is, en breng daarna heel dunnetjes je foundation aan. Heb je last van couperose? Ga dan voor een beige-warme tint. En als je weinig kleur hebt in je huid? Kies dan een rozige tint foundation uit. Onthoudt dat een mooie make-up afhangt van de basis! Het vierde advies: Gebruik je gezichtspoeder lichtjes Als je de dagcrème, de primer en de foundation hebt aangebracht, ga je je huid poederen om zo vlekjes te voorkomen. Strooi wat transparante poeder in de palm van je hand en draai de kwast hierin. Breng het vervolgens heel lichtjes aan op de plaatsen waar je foundation en je concealer zijn aangebracht. Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten! Zo voorkom je dat er poeder in de donshaartjes blijft zitten. De make-up • Ga voor een matte eyeshadow • Geef je wenkbrauwen een lift, dat oogt jonger • Gebruik eyeliner op een natuurlijk ogende manier • Breng mascara aan voor een frisse blik • Vul je lippen met lipliner, vul dat op met lipstick (geen donkere of felle kleuren, dan lijken je lippen dunner) • Gebruik een lichte crèmeblusher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *