Blush aanbrengen

Blush
Welke variant blush je ook kiest: roze, of peach of crème, blushes zijn er om jouw gezicht een kleurtje én vorm te geven. In deze blog gaan we je precies uitleggen waar je het aan moet brengen en hoe, om zo het meest natuurlijke effect te krijgen. Foundation heeft minder te maken met persoonlijke smaak en voorkeur, dan blush. Het is geheel afhankelijk van de kleur die je kiest, hoe een blush tot zijn recht komt op jouw huid. Het heeft weinig of niets te maken met de keuze poederblush of crèmeblush!

Welke kleur moet ik kiezen?

Voor blondines met een lichte huid is een roze of een perzik een goede kleurkeuze. Voor de donkere huidtypes is een paarse of rode tint prachtig. De enige regel die er geldt bij het gebruik van een blush, is dat je ervoor zorgt dat hij er zoveel mogelijk uitziet als een natuurlijke blos en niet als een opgebrachte make-up. Je begrijpt wel dat de goede kleur en het correct aanbrengen dan wel essentieel zijn.

Crème of poeder?

Blushes zijn te koop als poeder, crèmeblush en zelfs zijn er vloeibare blushes. De populairste en meest verkochte vorm is de poederblush. Zeker als je een vette huid hebt is een poederblush aan te raden, want hij werkt matterend. Een crèmeblush zal al snel onprettig aanvoelen op je wangen.
Voor diegenen met een droge huid (of een normale huid), is een crèmeblush een prima optie. Zeker als je wel van een klein glansje houdt op de wangen. Houdt er wel rekening mee, dat er poederblushes zijn met een matte afwerking of juist met een shimmer! Jouw keuze, uiteraard.
Wel één tipje: Voor de rijpere huid raden we een blush aan met een matte finish. Want glittertjes leggen juist de nadruk op fijne lijntjes en rimpeltjes!


Gebruik ik de kwast of juist mijn vingers bij het aanbrengen?

Voor het meest natuurlijke effect breng je de blush aan met een blushkwast. Deze kwasten zijn gemiddeld van formaat, ze zijn iets kleiner dan poederkwasten.
De crèmeblush is uitstekend aan te brengen met de vingers, omdat hij een crèmige textuur heeft. Maar hij kan ook prima met een kwast aangebracht worden, mocht je dat liever doen. Gebruik de kwast in dat geval roterend, niet strijkend!


Waar komt de blush?

Een oud trucje: Ga voor de spiegel staan en glimlach naar jezelf. Zo krijg je de appeltjes van je wangen goed te zien. De blush breng je aan op het bolle gedeelte van je wangen. Vervolgens werk je de blush uit richting de oren of de slapen. Dat hangt af van jouw gezichtsvorm!
Voor ronde en hartvormige gezichten ga je richting je slapen, om zo je jukbeenderen te accentueren.
Voor langwerpige en smalle gezichten werk je de blush juist uit richting de oren. Meer horizontaal, dus. Dit laat je gezicht optisch breder lijken. Daarbij kun je blush op het puntje van je neus doen, aan de onderkant van je kin én aan de bovenkant van je voorhoofd voor meer optisch verbredend effect.