Breng je mascara aan als een echte pro!

Mascara

Zie jij ze wel eens voorbijlopen? Vrouwen met een slecht aangebrachte mascara. Allemaal klontjes en misschien zelfs vlekjes mascara hier en daar? Zonde van de moeite en bovendien staat het voor geen meter! Je ogen zijn onweerstaanbaar, als ze mooi en correct zijn opgemaakt. En juist de mascara is het geheime wapen van zo’n verleidelijke blik. We gaan je de beste manier vertellen om jouw mascara absoluut perfect aan te brengen.

Stap 1: Je wimpers krullen

Om je wimpers mooi in vorm te krijgen is het krullen van je wimpers essentieel. Voor een goed resultaat moet je je wimpers eerst scheiden met een fijn wimperkammetje. Daarna houd je de wimperkruller zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet. Krul nu je wimpers voor niet meer dan 3 seconden! Als je het krullen langer dan 3 seconden laat duren, kunnen je wimpers beschadigen en bovendien zullen ze een hoekige vorm krijgen! Als nou 3 seconden nog niet genoeg was, krul ze dan steeds in kleine stapjes van 3 seconden elk. Drie seconden in het midden en aan de binnen- en de buitenkant ook 3 seconden elk.
Belangrijk: Krul NOOIT je wimpers als je al mascara ophebt. Je zult ze beschadigen en misschien zelfs uittrekken!

Stap 2: Primer eerst!

Een primer is een absolute must! Zelfs als je van nature al mooie, volle wimpers hebt. Een goede primer, zoals Subversion van Urban Decay, zal je wimpers niet alleen voeden maar ook nog sterker en soepeler maken. Ook hoef je door het gebruik van de primer minder lagen mascara op te doen. Primer zorgt er ook voor dat de mascara langer houdt.
Tip: Doe de primer pas op, als je wimpers perfect schoon zijn. Zo niet, dan zal de mascara niet mooi glad aangebracht kunnen worden. Maak dus niet alleen je wimpers goed schoon, maar ook je wimperkruller!

Stap 3: De eerste laag mascara

Voor de eerste laag mascara houd je je mascaraborsteltje horizontaal en beweeg je de borstel richting je buitenste ooghoek. Zo accentueer je de krul zo veel mogelijk. Lash Sensational van Maybelline New York geeft een mooie lengte en een verpletterend resultaat!

Stap 4: Breng de 2de laag mascara aan:

Voor de tweede laag mascara houd je het mascara borsteltje verticaal en breng je de mascara aan op iedere wimper, stuk voor stuk. Het is wel even een geduldklusje, maar het resultaat is de moeite waard! Ze creërt zo een mooie volle wimperboog en bovendien zul je zo geen wimpers overslaan.

Stap 5: Nu breng je de derde laag mascara zizaggend aan:

Bij de laatste laag mascara ga je zizaggend te werk. Je haalt het mascara borsteltje dus zigzaggend door je wimpers heen, waarbij alle wimpers netjes gescheiden worden en jij die perfect blik krijgt!

Stap 6: Vergeet je onderste wimpers niet

Wil je ook je onderste wimpers mooi doen met je mascara? Haal dan eerst even een beetje van de mascaraborstel af, anders kan je alsnog klontertjes krijgen. Houd het borsteltje verticaal en kleur de benedenwimpers één voor één.