Brow issues én de oplossingen daarvoor

Brow issues

Onze wenkbrauwen hebben tijdenlang een beetje in het vergeethoekje gezeten. Of ze moesten helemaal weg geëpileerd worden, of het moesten dikke borstelige brows worden. Maar de laatste jaren staan onze wenkbrauwen weer aardig in het middelpunt van de aandacht. Maar als je nou eens wenkbrauwen hebt, die je niet mooi vindt? Dat kan dan best wel een probleem zijn! Daarom zetten wij in deze blog een stuk of wat wenkbrauw issues op een rijtje én hoe je dat kunt fixen! Lees daarom gauw verder.

De eerste issue to tackle

Gaatjes in je brows

Ben je te enthousiast geweest toen je je wenkbrauwen ging epileren? Of heb je gewoon van nature geen volle wenkbrauwen? De beste oplossing hiervoor is een wenkbrauwpoeder dat je brows simpel en easy weer opvult. De Brow-Satin is een wenkbrauwpotlood én een wenkbrauwpoeder in één. Je pakt het zo aan:

  • Eerst accentueer je je brows met het potlood 
  • Dan vul je je wenkies op met het poeder voor een egaal resultaat

Het tweede probleem: Ongelijke wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn natuurlijk wel zusjes van elkaar, maar geen tweelingen! Ze zullen dus nooit perfect gelijk aan elkaar zijn! Maar als jij vindt, dat ze er té verschillend uitzien, pak dan niet direct een wenkbrauw-pincet! Denk dan eens aan de Master Shape van Maybelline New York. Dat is een wenkbrauwenpotlood waarin een wax-formule is verwerkt. Hiermee kan je mooiste, fijne lijntjes gemakkelijk tussen je eigen wenkbrauwhaartjes tekenen.

Nummer drie: Volkomen onopvallende wenkbrauwen

Een veelvoorkomend gevolg van lichtblond zijn, is dat ook je wenkbrauwen dat zullen zijn. Oftewel: ze zijn praktisch onzichtbaar! Maar don’t worry, want Maybelline verkoopt een super product waarmee je gemakkelijk zelf je eigen wenkies bij kunt kleuren. En het blijft ook nog eens een dag of drie goed zitten! Dit product, de Tattoo Peel-off Gel kan je dus(de naam zegt het al!) letterlijk (bij het verwijderen) van je brows aftrekken. Je brengt het eerst aan, laat het dan 20 minuten inwerken en vervolgens verwijder je het. Een echte aanrader!

Last but not least: borstelige, rommelige wenkbrauwen

Ook bij de dames kan dit best een probleem zijn: je wenkbrauwen zijn warrig en moeilijk onder controle te krijgen. Gelukkig zijn er producten op de markt, die daar een solide oplossing voor bieden! Je brengt er je brows niet alleen mee in model, maar ook accentueer je ze er mooi mee. Je wilt dus in principe wel, dat je wenkbrauwen gezien worden, maar niet dat ze alle kanten behalve de goede kant opgaan.

Denk dan eens aan de Brow Precise Fiber Filler van Maybelline, een kwalitatief prima wenkbrauw-mascara. En hij kost je ook geen rib uit lijf, want voor zo’n € 8,- heb je er al één. De haartjes worden mooi verlengd omdat er piepkleine vezeltjes inzitten en hij vormt je wenbrauwen prachtig. Het harde borsteltje met korte haren helpt je om precies te werken en niet te knoeien. Wenkbrauwen die precies deden wat ze wilden door alle kanten op te staan, zijn voortaan verleden tijd!