Handige adviezen voor perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen: Wat wil jij graag; dikke borstelige wenkbrauwen of een elegante vrouwelijke brow? We doen allemaal ons best om elke ochtend met mooie wenkbrauwen de deur uit te gaan. Maar hoe krijg je dat netjes voor elkaar? Deze tips laten je zien hoe ook jij de perfecte brows kunt krijgen!

Haal bij het epileren niet teveel haartjes weg en epileer niet te vaak.

Om de perfecte wenkbrauwen te krijgen, moet je echt niet té veel haren weghalen. Je wenkbrauwen zullen er niet mooi natuurlijk  meer uitzien. Het is gewoon heel verleidelijk om steeds meer haartjes weg te halen, als je eenmaal aan het epileren bent. Goed opletten! 

Handige tip: Kam je wenkbrauwen even omhoog met een wenkbrauwborsteltje en haal dan alleen de haartjes weg die er uitsteken aan de onderste rand van je wenkbrauwen.

Probeer niet aan de haren boven je wenkbrauwen te komen, want daar kan alleen maar ellende van komen. De reden hiervoor is dat er zomaar een hap uit je wenkbrauw kan verdwijnen! 

Om te bepalen waar je brows beginnen neem je een potlood en houd je dat potlood recht langs je neus (verticaal). Nu kan je zien waar ze beginnen; vlak boven je ooghoek. Je kan deze plek even met een potloodje markeren, zodat je weet waar je zometeen moet beginnen.

Om het einde van je wenkbrauwen te bepalen pak je het potlood er weer bij. Begin bij de neus, vlak naast je oog en langs het potlood zie je dan het einde van je wenkbrauw.

Gebruik twee verschillende kleurtjes om je wenkbrauwen bij te tekenen.

Gebruik aan het begin van je wenkbrauw een kleur die net iets lichter is dan je eigen haarkleur. Voor het midden en het einde van je wenkbrauw kun je de tweede kleur gebruiken, die dezelfde kleur als je haarkleur is.

Net wat jij zelf prefereert, kan je een wenkbrauwpotlood of juist wenkbrauwpoeder gebruiken, dat je dan aanbrengt met een kwastje.

Gebruik een gel voor de wenkbrauwen.

Om je wenkbrauwen mooi in model te houden, borstel je ze omhoog. Maar als je ze graag de hele dag goed in model wilt houden, doe je beter een beetje gel in je wenkbrauwen. Gebruik wel echte wenkbrauwgel en niet een gewone haargel. Die wordt namelijk hard en dat voelt niet fijn aan.

Highlighter

Als je wat highlighter aanbrengt net boven je wenkbrauwboog, creëer je de illusie dat die boog iets hoger lijkt. Breng je wat highlighter aan onder de wenkbrauwboog, dan lijken je brows gelift. Mooi meegenomen, dus!

Bepaal de dikte van je wenkbrauwen

Het dikste deel van je brows is meestal net voor de ‘boog’. Wil je graag een volle wenkbrauw? Trek het lijntje dan net langs de onderste rand van je wenkbrauw. Voor een meer natuurlijke vorm werk dan precies langs de wenkbrauwrand. Als je de buitenrandjes mooi hebt getekend, vul dan je wenkbrauw netjes in. Begin in het midden, want daar mag je brow het donkerst zijn. Werk vervolgens naar buiten toe.

Ladies, succes met proberen!