Litteken in je gezicht camoufleren: Hoe doe je dat?

Litteken camoufleren

Littekens in het gezicht vallen uiteraard snel op, want iedereen die je ontmoet, ziet je gezicht. Het is lastig om te verbergen en voor jezelf misschien helemaal geen fijn gevoel. Het kan iemands zelfvertrouwen aantasten, zeker als mensen je er vragen over gaan stellen. Vandaar dat we dit onderwerp gaan bespreken in deze blog. Want littekens zijn prima te verbergen met make-up!

Littekens in het gezicht 

Littekens zijn , zoals iedereen wel weet, het gevolg van een verwonding, acné, of een andere beschadiging van onze huid, zoals verbranding. Bijvoorbeeld ook bij boksers, als ze een harde klap op hun wenkbrauw hebben gekregen: Wordt dit niet correct gehecht dan zal dat een litteken blijven. Deze beschadiging is dan blijvend en hij zal niet meer verdwijnen. Ons lichaam maakt bindweefsel aan als reactie op een wond, die moet genezen. 

Helaas krijgen littekens een andere samenstelling en een andere kleur dan de originele kleur van die huid. Littekens zijn vaak meer zichtbaar, als iemands huid donkerder gekleurd is.

Hoe moet je littekens in het gezicht maskeren met make-up?

Alle make-up moet aangebracht worden op een schone huid. Dus eerst altijd de huid goed reinigen. Dan moet er dagcrème aangebracht worden. Er is voor elk huidtype de juiste soort huidverzorging. Dus afhankelijk van de volgende factoren koop je de juiste huidverzorgingsproducten:

  • Droge tot zeer droge huid
  • (Zeer) gevoelige huid
  • Normale huid
  • Gecombineerde huid (gedeeltelijk normaal/gedeeltelijk vettig)
  • Vette huid
  • Denk ook aan de leeftijd van de gebruiker, voor jonge mensen zijn er andere producten dan voor de rijpere huid

Als de verzorgende dagcrème eenmaal is aangebracht, gebruiken we de foundation. De foundation is een basislaag voor de andere make-up die gebruikt gaat worden. Het zorgt voor een egale kleur en textuur. Foundation is te krijgen als mousse, in vloeibare vorm en als crème. Ook het aanbrengen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je doet het simpelweg met je vingers, een kwastje of met een sponsje. Om een glimmende huid te voorkomen, zou je kunnen kiezen om erna wat poeder aan te brengen. 

De concealer

Om nu het litteken te camoufleren, gebruik je vervolgens een concealer. Concealers worden gemaakt om oneffenheden in je huid en ook donkere kringen te verbergen. Maar ze zijn ook goed inzetbaar om een litteken te maskeren. Concealers kun je kopen in zowel vaste vorm als in vloeibare vorm.

Dermacolor voor meer heftige situaties

Zou alles wat hierboven geschreven staat, nou niet afdoende zijn? Dan is er Dermacolor. Een goed bekend staand merk met een uitgebreide lijn Dermacolor producten is Kryolan.

Dermacolor is een cosmeticaproduct dat bijvoorbeeld tatoeages en grote wijnvlekken volledig onzichtbaar kan maken. Dat zal dan ook zo met littekens werken! Bovendien is Dermacolor uitstekend geschikt voor mensen met een erg gevoelige huid. Kies natuurlijk wel de juiste kleur die bij jouw huid past.

Er zijn meer cosmeticalijnen die producten hebben voor het maskeren van littekens of andere huidoneffenheden.

  • Coverderm Classic- 03 Foundation. 
  • Coverderm Perfect Face – 01 – Foundation