Roadtrip met je vrienden? Houd dan enkele goede regels aan!

Roadtrip met je vrienden? Houd dan enkele goede regels aan!

Als je met een kleine vriendengroep loopt te denken aan het samen maken van een roadtrip, dan zullen er wel van te voren enkele duidelijke afspraken moeten worden. Deze afspraken zijn niet alleen om alles gladjes te laten verlopen, maar ook om de sfeer onderling top te houden. Roadtrips doen we meestal met het doel om samen plezier te maken. En om onze relaties te versterken en te verdiepen.

De acht basisregels

Zoals we net al gezegd hebben, is het essentieel om een aantal basisregels af te spreken.

Een duidelijke rolverdeling

Zeker als jullie voor de eerste keer een roadtrip aan het plannen zijn, zal het niet helemaal duidelijk zijn welke rol iedereen op zich neemt. Het wordt tijdens de roadtrip uiteraard vanzelf duidelijk wie wie verantwoordelijk is en wie een onverbeterlijke luilak is. Beter toch om duidelijke afspraken te maken. Denk daarbij aan taken zoals:

  1. Wie regelt het vervoer?
  2. Wie boekt de toegangskaartjes voor een wedstrijd, evenement, festival, safari of concert?
  3. Wie boekt de hotels?
  4. Houd de groep klein

Voor een roadtrip raden we een groepje van 3-5 personen aan. Dit is een ideaal aantal personen. Er zouden logistieke problemen kunnen ontstaan zoals te weinig zitruimte in een busje of auto. Maar ook de intimiteit van een kleine vriendengroep is leuker en gezelliger. Misschien wordt dat groepje met de jaren iets groter, dat komt later dan wel. Ook is het leuk om met beste vrienden een leuke historie op te bouwen.

Doe het met mate

Bij een roadtrip met je kameraden is het doel om goede gesprekken te hebben op mooie momenten. Daarom is het wel van belang om er geen zuiptrip van te maken door constant shotjes achterover te gooien in bars. Gesprekken verlopen ook leuker als er niemand met een kater bijzit. Gedraag je als volwassene, niet als een losgeslagen puber op de camping.

  • Gesprekken maar geen facetime! Wel in het echt.

Deze trip kost je best een aardige duit en ook veel tijd. Maak er dan het beste van en laat die telefoon lekker in je zak zitten. Maak daarom goed gebruik van jullie tijd samen! Praat, discussieer en incasseer en geniet! 

Neem een paar kaartspellen mee

Zeker als jullie ergens parkeren voor een rustpauze of misschien onderweg ergens opgehouden worden…. Kan een kaartspel goed van pas komen. Een spel kaarten weegt bijna niks is leuk om te doen voor het slapen gaan. 

  • De penningmeester

Laten we nou niet lullig gaan doen en gaan lopen klagen over een paar euro’s meer of minder. Maar het kan heel praktisch zijn als iemand alle uitgaven en inkomsten netjes bijhoudt in een excell-bestandje. Zo zal er aan het einde van de roadtrip een gemiddeld bedrag uitkomen, waaraan iedereen moet bijdragen. 

  • Niet overplannen

Prima dat er een aantal activiteiten van te voren gepland worden, maar haal niet alle spontaniteit eruit! Boek je hotel, maar niet de restaurants! Kies ter plekke waar je wilt eten. Misschien kom je een leuk event tegen, wie weet!