Hoe berg jij je make-up thuis op?

Hoe berg jij je make-up thuis op?

Als jij net zoveel van make-up houdt als wijzelf, zul je best veel make-up producten in huis hebben! Zeker als je een fervente make-up verzamelaarster bent is het een must om thuis een handig opbergsysteem te hebben! 

Een make-up kast 

Vooral voor diegenen met een behoorlijke make-up collectie, is het raadzaam om een handig kastje aan te schaffen. Bij Ikea worden heel handige kastjes verkocht, die perfect zijn om al je producten in op te bergen.

 • De kast  model Malm
 • Het ladeblok  model Alex

En dan kun je altijd kiezen voor een gave make-up tafel, met grote lades met vakverdeling.

Heb je niet zo superveel make-up?

Als je nou niet zo’n enorme verzamelaar bent en je make-up is wat bescheidener, dan zou je kunnen gaan voor een acryl organizer. Deze handige organizers kunnen op een tafel geplaatst worden, zodat alles goed te overzien is. 

Verdeel je make-up in categoriën

Zodat het niet één grote chaos op jouw make-up tafel wordt, kun je alle make-up netjes en overzichtelijk verdelen in categoriën;

 • Organizer nummer 1 kun je bijvoorbeeld gebruiken om al je lipsticks in op te bergen
 • Organizer nummer 2 gebruik je voor je eyeshadow palettes
 • Organizer nummer 4 voor je foundation, concealer en primer

Het correct opbergen van je make-up kwasten

Eerlijk gezegd is het gebruiken van kwalitatief goede make-up kwasten erg belangrijk voor het krijgen van goede resultaten. Goedkope kwasten geven gewoon echt minder kwaliteit werk. En ze kosten daarbij best wel een aardige duit. Des te belangrijker om zuinig te zijn op je kwasten. Om ze zo lang mogelijk goed te houden raden we twee dingen aan:

Berg ze goed op en maak ze regelmatig schoon.

Bewaar je kwasten in wat jij leuk vindt: Een glazen vaasje of een kaarsenhouder, een stenen potje… Het maakt niet uit zolang je de haren van de kwast naar boven houdt zodat ze niet beschadigen.

Hoe moet je kwasten wassen?

Gebruik voor het wassen van je kwasten altijd baby shampoo in combinatie met lauw water. Doe vooral niet te heet water, want daar kunnen de kwasten door beschadigen.

 • Doe een druppel shampoo in je handpalm
 • Maak dan de kwast nat en haal hem met ronddraaiende bewegingen door de shampoo heen
 • Spoel vervolgens de kwast goed uit met lauw water totdat hij helemaal weer schoon is
 • Hou de kwast naar beneden terwijl je hem wast, want als er water in de steel van de kwast loopt, kan de lijm loslaten. Hierdoor zal je kwast kapot gaan en kunnen de haren eruit gaan vallen!
 • Leg de kwast(en) na het wassen altijd op een handdoek. Rol de handdoek aan de kant van de steel iets op, zodat het water niet in de steel gaat lopen. 
 • Wacht met het terugzetten van de kwast in de kwastenhouder, totdat hij helemaal weer gedroogd is!

Advies:  was je de make-up kwasten éénmaal per week. Laat ze minstens 12 uur drogen voordat je ze weer gebruikt.