Hoe draag je het beste rode lipstick?

rode lipstick

Eigenlijk kan een klassieke rode lipstick niet ontbreken in je make-up tas. Rode lipstick kan best veel voor je uitstraling doen en hij kan je hele gezicht ophalen als je soms wat bleekjes bent. Maar zo’n knalrode lipstick kan ook je outfit lekker oppimpen, vooral als je bijvoorbeeld een dag hebt dat je een grijs T-shirt en een oude jeans draagt. Maar we willen je graag van dienst zijn met een aantal handige adviezen voor het dragen van een rode lipstick. Lees je mee?

Advies 1: Ga je voor een koele of een warme ondertoon?

Ook wel eens gehoord, dat rode lipstick je tanden geliger laat lijken? En dat klopt! Het verschil zit ‘em in de ondertoon. De ene lipstick heeft een koele ondertoon en de andere een warme ondertoon. Doordat een rode lippenstick een koele ondertoon heeft, laat hij jouw tanden witter lijken! Rode lipsticks met een warme ondertoon zullen je tanden inderdaad wat geler laten lijken.  Daarom prefereren wij de koele ondertoon.

Advies 2: Lipliners

Nou is het aanbrengen van een rode lipstick best een secuur karweitje. Je brengt hem niet ff snel aan, want je kunt al gauw de mist in gaan! Niemand wil er uitzien als Pipo de Clown, nietwaar? Vooral bij rode lipstick zie je het meteen als hij niet perfect is aangebracht of als hij scheef is. Gebruik daarom lipliner. Je tekent de contouren van lippen precies na en vervolgens hoef je alleen je lippen in te kleuren met je lipstick.

Advies 3: Fixatie

Nadat je de lipstick op je lippen hebt ingekleurd, fixeer je je lippen. Zo zal de lipstick ten eerste langer blijven zitten en voorkom je dat je rode lipstick afgeeft als je iets drinkt of iemand een kus geeft. Je fixeert je lipstick heel simpel: Even happen op een papieren zakdoekje en voilà!

Advies 4: Geen lipstick op je tanden

Voorkom dat je lippenstick op je tanden krijgt! Het is ons allemaal wel eens overkomen en het is gewoon vervelend. Zeker als je rondloopt met rode vlekken op je tanden. Je voorkomt dit probleem door met je vinger langs de binnenkant van je lippen te gaan, nadat je de lipstick hebt aangebracht. Je zult zien dat de lipstick nu op je vinger zit en niet meer aan de binnenkant van je lippen. Probleem opgelost!

Advies 5: Bijwerken die lipstick!

Zeker omdat rode lippenstick erg opvalt en duidelijk zichtbaar is, moet je hem gedurende de dag enkele malen even bijwerken. Zo blijft hij er netjes uitzien. Stop simpelweg je rode lipliner en je lipstick in je handtas. Zo kan je je lipstick altijd even wat bijwerken en loop je er nog steeds goed verzorgd bij.

Rode Lipstick – Advies 6: Combineer met iets roods

Als je een gekleurde blouse draag waar felrood al inzit, past het mooi bij de rode lippenstick! Heb je geen rode kleur in je outfit zitten? Draag dan iets roods, bijvoorbeeld een rode ketting.