Lipscrubs om zelf thuis te maken!

Lipscrubs

Wij vrouwen vinden het fijn om een mooie mond te hebben. Mooie, goed gehydrateerde lippen waardoor je een leuke lach hebt. Maar om dat te bereiken kan een lipscrub wel helpen! En die hoef je heus niet voor veel geld te gaan kopen in de winkel, want je kan ze simpelweg thuis zelf maken!

Daarom gaan we jou een aantal goede recepten geven voor effectieve lipscrubs, die lief zijn voor je mond.

 1. Een lipscrub met honing:

Welke ingrediënten heb je hiervoor nodig?

 • 2 Theelepeltjes met kristalsuiker
 • 2 Theelepeltjes met honing
 • Enkele druppels olijfolie

Zo maak je de lipscrub

Aan de meeste lipscrubs wordt honing toegevoegd, omdat honing genezende en hydraterende eigenschappen heeft. Als je deze honing lipscrub wilt maken pak je eerst een klein schaaltje en doe je daar de 2 theelepels kristalsuiker in. Voeg daar vervolgens de 2 theelepels honing aan toe en roer deze twee ingrediënten heel goed door elkaar. Hierdoor ontstaat er een dikke en egale emulsie. Als dat gedaan is, druppel je een paar druppels olijfolie doorheen. Nu is je lipscrub klaar en kan je beginnen met het scrubben van je lippen. Zorg er wel voor dat je schone lippen hebt, zonder lippenstift erop. Vergeet bij het scrubben je mondhoeken niet, maar doe het scrubben voorzichtig en niet te hard!

 1. Lipscrub met zeezout

De ingrediënten voor de zeezout scrub zijn:

 • 1 theelepel kristalsuiker
 • 1 theelepel zeezout
 • 1 theelepel sheaboter

En zo maak je de zeezoutscrub:

Deze zeezoutscrub is erg geschikt voor mensen met droge lippen.Meng in een schaaltje de bovenstaande ingrediënten goed door elkaar. Hierna breng je de scrub aan op je lippen, maar je gaat nog niet scrubben! Laat deze scrub met sheaboter eerst 5 minuten intrekken. Dus als je zin hebt in een kop koffie of thee… drink die eerst voordat je begint met de scrub! Na enkele minuten kan je beginnen met het scrubben. Maak je lippen na het scrubben schoon met warm water en breng er daarna nog wat extra sheaboter op aan.

 1. Lipscrub met limoen

Benodigdheden:

 • Een halve theelepel met kristalsuiker
 • Een halve theelepel met honing
 • Een theelepel vers geperste limoensap

En zo maak je deze scrub met een heerlijk verkwikkende werking en hij zal je lippen goed verzorgen. Vermeng eerst de suiker met de honing en doe daar vervolgens het limoensap bij.  Blijf de ingrediënten mengen totdat je een wat vloeibare emulsie hebt gemaakt. Het is beter om na het scrubben met deze scrub nog wel lippenbalsem aan te brengen op je lippen om ze zo een beetje extra verzorging te geven.

Een lipscrub met cacao  

Benodigdheden:

 • 1 theelepel basterdsuiker
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 1 theelepel honing
 • Jojoba olie
 • Vanille extract

Deze scrub met onder andere cacao heeft een verzorgende werking en ruikt ook nog eens chocolat-good! Mix de basterdsuiker en de cacao in een schaaltje en voeg er daarna de honing aan toe. Dan doe je er enkele druppe;s Jojoba olie bij en het vanille extract. Gebruik na het scrubben ook hier weer wat lippenbalsem.