Scrubben: Hoe doe je dat?

Scrubben

Vandaag vertellen we je hoe je moet scrubben zodat je het beste scrubresultaat kan behalen. Niet iedereen is een scrubfan, maar wij vinden het zo nu en dan echt fantastisch. Je huid gaat weer stralen en hij voelt weer zo lekker zacht aan! Maar hoé je werkelijk op de correcte maniet moet scrubben, lees je in deze blog.

Wat zijn de voordelen van het scrubben?

In feite is een scrub een verzorgingsproduct waarin zich piepkleine korreltjes bevinden. Deze (harde) korreltjes wrijven tijdens het scubben over je huid, waardoor de dode huidcellen verwijdert zullen worden.

Het eerste voordeel is dat je huid glanzender en zachter wordt, omdat al die dode huidcellen verwijderd zijn. Ook onzuiverheden zullen verwijderd worden door het scrubben. Je talgklieren zullen minder snel verstoppen.

Het tweede voordeel is dat door het scrubben de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt en ook worden de verzorgingsproducten na een scrub prima opgenomen.

Welke soorten scrub zijn er?

Er zijn vandaag de dag allerlei soorten scrubs. De scrubs die je koopt bestaan vaak uit olie of crème, waarin de harde scrubdeeltjes verwerkt zijn. Die harde korreltjes verschillen ook vaak onderling. Ze kunnen bestaan uit suiker, zout of soms uit gemalen pitten, zoals abrikozenpitjes of perzikpitten.

Tip: Maak gewoon thuis je eigen scrub! Doe wat olie of dagcrème of honing in een klein schaaltje en doe er een beetje zout of suiker doorheen. Kaneel kan ook, als je een gevoelige huid hebt. Hoe grover de korreltjes, hoe harder je scrub voor je huid is.

Dan is er nog het verschil tussen lichaamsscrubs en gezichtsscrubs. Die voor je gezicht moet echt wel fijner zijn, dan de scrubs voor het lichaam.

Wat is het verschil dan tussen face- en bodyscrubs?

Scrubben werkt van buitenaf. Middels het schuren van die harde korreltjes over je huid, worden de dode huidcellen verwijderd. De scrubs voor het lichaam hebben vaak de grovere korrels. De huid van ons gezicht is een stuk dunner dan de huid op ons lichaam. Daarom hebben we voor het gezicht een speciale facial scrub nodig, die fijnere deeltjes bevat.

Welke scrub heb jij nodig?

Dat is geheel afhankelijk van jouw eigen huid. De ene persoon heeft een minder gevoelige huid dan de andere. Voor iedereen is het dus een kwestie van je eigen huid analyseren, zodat je de juiste scrub kiest die bij de huid van jouw gezicht en lichaam past.

Hoe vaak mag je scrubben? Kan je dat iedere dag doen?

Nou nee, dat moet je absoluut niet elke dag doen en zeker niet op je gezicht. Sowieso is de gezichtshuid dunner en gevoeliger dan de rest van je lichaam. Het hangt ook wat af van je eigen behoefte. Maar voor je gezicht denken wij, dat één keer per drie weken meer dan genoeg is.

Voor je lichaam kan je misschien eens in de 2 à 3 weken scrubben. Maar nogmaals: Het is persoonlijk hoe vaak iemand een scrubbeurt moet doen, want het hangt volledig af van je eigen huidtype!