Smokey eyes: Creëer in een handomdraai een fantastische look!

Smokey eyes

Smokey eyes hoeven heus niet altijd black smokey eyes te zijn! Je kunt in feite ontelbare kleurcombinaties gebruiken om een chique en mysterieuze look te krijgen. De term smokey eyes wordt gebruikt voor zwoele, donker opgemaakte ogen. Men gebruikt dan een combinatie van lichte én donkere kleuren. Door die combinatie wordt een zekere optische diepte zichtbaar. De donkere klueren worden mooi naar lichte kleurtjes vervaagd, met als gevolg dat smokey effect.

De klassieke black smokey eyes in twee stappen

Deze klassieker wordt gemaakt met zwart en grijs. Je krijgt er een zwoele oogopslag door en je straalt iets natuurlijk verleidelijks uit. Voor deze look heb je twee producten nodig:

 • Een zwart oogpotlood
 • Een eyeshadow in een zilver- of grijstint

Zorg er voor dat je je wenkbrauwen iets zwaarder aanzet, zodat ze goed bij de smokey eye look passen. Vergeet niet om eerst de verzorging te gebruiken, zoals een dagcrème en een foundation. Even wat kleur op je wangen en you’re ready to go!

 • Breng een eye primer aan. Zo kan je de hele dag van je smokey eye genieten.
 • Poeder dan nog even de primer af.
 • Breng vervolgens de zilver-of grijstint eyeshadow aan op je arcadeboog met een fijne lijnen kwastje en vervaag hem mooi richting je wenkbrauwen. Ook langs de onderste wimperrand.
 • Vervolgens blend je die kleur goed uit van buiten naar binnen. Hierdoor krijg je een smokey effect. Gebruik een goede make-up kwast voor een mooi resultaat!
 • Maak met een intens zwart oogpotlood een lijntje op je bovenste ooglid langs de wimperrand. Daarna langs de onderste wimperrand.
 • Als je meteen het andere oog ook doet, heb je beter overzicht om ze gelijk te krijgen.
 • Breng het oogpotlood ook aan aan de binnenkant op de waterlijn.
 • Vervolgens blend je het zwart met een zachte oogmake-up blendkwastje. Doe dit schetsend over de hele bolling van je oog. Werk naar boven.
 • Blend de onderkant met het fijne lijnen kwastje.
 • Maak het af met je mascara en voilà!

Natuurlijke brown smokey eyes

Als je graag iets zachters wilt dan de klassieke black smokey eyes, is de brown smokey eye een goed alternatief. Gebruik daarvoor dan goud- en bruintinten. Voor een brown smokey eye look heb je de volgende producten nodig:

 • Een bruin oogpotlood
 • Bronskleurige eyeshadow
 • Goudkleurige eyeshadow

Ga vervolgens met de stappen zoals hierboven genoemd te werk.  Begin met het aanbrengen van de goudkleurige eyeshadow en de bronskleurige. Maak het dan af met het bruine oogpotlood. Zorg wel dat je alles supergoed blendt! We raden je wel aan om zwarte mascara te gebruiken, om zo niet die smokey eyes look te verliezen.

Smokey eyes met andere kleuren combinaties

Als je van opvallende kleuren houdt en je wilt die graag in je smokey eyes look verwerken? Geen probleem girls, want the sky is the limit! Ga voor lekker felblauw in combinatie met donkerblauw, kies groen in verschillende kleurcombinaties enzovoorts. Gebruik kleuren die bij je outfit matchen, of juist bij je oogkleur. Succes!