Sterke nagels: ook jouw droom?

Sterke nagels

Zeker als jouw nagels snel afbrokkelen of breken, zal je misschien wel eens wanhopig kijken naar collega’s of vriendinnen die wel mooie, sterke nagels hebben. Wil jij ook graag mooie en gezonde nagels? Lees dan verder, want in deze blog gaan we je supergoede tips geven en je zo op weg helpen om sterke nagels te krijgen! Zeg maar gedag tegen zwakke nagels en hallo tegen mooie nagels!

Wat kan je doen om sterke nagels te krijgen?

  • Gebruik olie

Als je een probleem hebt met droge nagels die snel splijten, dan is olie perfect om je nagelriemen én je nagels een boost te geven. Olie zal je huid en je nagels voeden en verzorgen. Er is uiteraard speciale nagelriemolie te koop, maar gewoon olijfolie is net zo goed. En dat hebben we waarschijnlijk al in de kast staan! Breng een klein beetje op je nagels en masseer ook je nagelriemen er rustig mee in. Doe dat zodra je ziet dat de droge nagels en nagelriemen weer tevoorschijn komen.

  • Gebruik je nagels niet (om te klussen) als gereedschap

Doe jij ook van alles met je nagels? Stickers van verpakkingen verwijderen, potjes openmaken en nog meer? Je nagels zijn geen tools! En als je elke keer kracht gaat zetten met je nagels, zullen ze gaan afbreken en zelfs zwakker worden! Doe dat dus niet te vaak.

  • Draag huishoudhandschoenen als je gaat poetsen

Je nagels zijn niet dol op water. Als je lang in bad hebt gezeten zal je zien dat je nagels daar zacht van worden. Dus als je gaat schoonmaken, draag je handschoenen en je nagels zullen er niet onder lijden.

  • Vermijd contact met aceton

Aceton werkt uitdrogend en droge nagels zijn zwakke nagels! Gebruik nagellakremover zonder aceton. Het is gewoon overal verkrijgbaar, dus no worries!

  • Vijl die nagels!

Voor kortere nagels vijl je nagels, Werk in één richting en ga niet zigzaggen. Dat is de zachthandige manier om je nagels korter te maken en ze sterk te houden. Door te vijlen zorg je voor dat je nagels minder snel breken.

Als je nagels korter wilt houden en je knipt ze, dan buigen de nagels behoorlijk en kunnen ze ook breken.

  • Gebruik nagellak met mate

Helaas voor alle nagellak lovers, is nagellak nou eenmaal niet de reden voor voor sterke nagels. En zeker niet gellak! Probeer daarom de ene week je nagels te lakken en geef ze de week daarop rust en ga met natural nails door het leven.

Nagelverharder

Nagelverharder is een doorzichtige lak die je nagels een beschermlaagje geeft. Hierdoor scheuren ze minder snel.

Verder nog dit: Bijt geen nagels, want zo worden ze echt lelijk en breken ze snel. Bijten is dus echt een no go!

En dan adviseren we je om gezond te eten. Nagels hebben ook van binnenuit verzorging nodig. Vitaminen en eiwitten zijn gezond voor je nagels.

Eiwitrijke producten zijn: Kip, vlees en vis. Kaas en yoghurt, peulvruchten en noten.

Vitamine B2, B8 , selenium en zink zijn gezond voor je nagels.