Twee perfecte basis make-up adviezen

basis make-up

Wat kan je eigenlijk niet missen aan je basis make-up look en wat behoort tot de absolute basis van een beautiful make-up? Lees gauw verder om daar achter te komen!

De belangrijkste basis make-up tips, die een absolute must zijn voor een perfecte look zijn:

  1. De wenkbrauwen
  2. Een egale huid

En het maakt eigenlijk niet uit of je nu een basis make-up gaat opdoen of dat je een glamour make-up wilt opbrengen omdat je naar een feest gaat. De basis voor een mooie make-up zit ‘em in mooie wenkbrauwen en een egale huid!

Eerste belangrijke punt: de foundation

De foundation is de absolute basis van een goed aanbrachte make-up. Het maakt niet uit hoe prachtig je ogen zijn opgemaakt of hoe perfect je lipstick ook is. De foundation laat alles er zo veel mooier uitzien.

Het hangt uiteraard wel af van jouw huidtype, of je een licht dekkende foundation nodig hebt, of een meer dekkende foundation. Voor sommige huidtypes kan een poedertje met een concealer al genoeg zijn.

Een egaal uitziende huid laat ten eerste je make-up veel mooier uitkomen en ten tweede straalt je gezicht een zekere rust uit.

Als je last hebt van pukkeltjes, rode wangen of rode plekjes in je gezicht oogt dan erg onrustig en zo valt de nadruk op je mooi opgemaakte ogen en lippen helemaal weg. En dat is eigenlijk wel jammer, toch? Daarom zeggen wij dat de foundation de basis van een mooie make-up is.

Hoe breng je een mooie foundation aan?

Er zijn foundations in compacte vorm te koop en in vloeibare vorm. Compacte foundation wordt meestal met een make-up sponsje aangebracht en geeft meeer dekking. Pas wel op voor het te dik aanbrengen, want dan krijg je al snel het beruchte ‘pancake-effect’!

Vloeibare foundation kan je aanbrengen met een sponsje, een kwast of gewoon met je vingers, op dezelfde manier waarop je een dagcrème aanbrengt.

Foundations zijn er met een lichte, gemiddelde of een volledige dekking. Ze zijn te koop voor elk huidtype, zodat ze prettig aanvoelen en dan ook het beste resultaat bieden. Check dus eerst welk type huid jij hebt.

Om je een voorbeeld te geven: Heb je een droge huid en je koopt een matte foundation die eigenlijk bestemd is voor een vette huid? Dan zal deze foundation trekkerig en onprettig aanvoelen.

De kleur van de foundation

Let erop dat je foundation zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur past, voor het beste resultaat.

De wenkbrauwen

Je wenkbrauwen geven je gezicht expressie en ze laten je ogen spreken. Mooie wenkbrauwen zijn dus belangrijk.

Maak ze niet te donker als dat niet bij jouw type past, want dan lijk al snel heel streng. Zet je wenkbrauwen gewoon iets aan, zodat ze wat voller en strakker zullen lijken.

Als ze erg onopvallend zijn en licht van kleur, zou je ook kunnen overwegen om ze te laten tatoeëren. Maar dat is wel permanent! Mooie wenkbrauwen zijn echter wel het puntje op de i, als je een mooie look wilt!