Aardbeien: Goed voor je huid!

Aardbeien huid

Zomerkoninkjes, wat een kleine schatkistjes zijn dat! Aardbeien zitten bomvol met gezonde ingrediënten die ook nog eens supergoed zijn voor onze huid! Tegenwoordig zijn aardbeien het hele jaar door te koop. Natuurlijk kosten ze in de zomermaanden beduidend minder, maar ze blijven een gezonde en waardevolle snack. Gelukkig heb je er maar twee nodig om jouw gezichtshuid een boost te geven en mag je de rest van je bakje aardbeien lekker opeten! Benieuwd geworden? Lees dan deze blog…

Waarom zijn aardbeien zo goed voor je huid?

Ze zitten werkelijk bomvol met goede werkstoffen, die je huid een fijne opkikker bezorgen. Vooral voor de acne-gevoelige huid en de vette huid zijn ze goed. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, salicylzuur en zink.

Zink

 • Zink is middeltje dat wondheling bevordert. Ons lichaam heeft zink nodig voor de aanmaak van collageen, wat ook wondhelend werkt.
 • Daarnaast heeft zink een ontstekingsremmende werking. Daarom zie je het vaak als ingrediënt op het etiket van acne-skincare producten.
 • Tenslotte is zink een astringent stofje. Dat betekent dat het de poriën vernauwt. Hierdoor krijg je een fijnere en egaler ogende huidstructuur.

Vitamine C

Vitamine C wordt ook ascorbinezuur genoemd. De volgende feiten zijn middels wetenschappelijk onderzoek bewezen:

 • Vitamine C is absoluut onmisbaar voor het vormen van collageen(bindweefsel)
 • Het is een anti-oxidant met een krachtige werking. Hierdoor krijgt het immuunsysteem een stevige boost. De huidbarrière wordt zo versterkt,onstekingen worden verminderd, vroegtijdige huidveroudering wordt voorkomen en het beperkt schade door UV-straling.
 • Bovendien geeft vitamine C je huid een mooie glow en vermindert het huidpygmentatie.

Salicylzuur

 • Salicylzuur ( bèta-hydroxy-acid/BHA) heeft een exfoliërende werking. Het is olie-oplosbaar en is daardoor in staat om tot diep in de huidporiën door te dringen. Daar worden opgehoopte, dode huidcellen verwijderd en worden gelijktijdig nieuwe puistjes voorkomen.
 • Salicylzuur zorgt ook voor een snellere vernieuwing van de huid, waardoor littekens van acne iets sneller vervagen. Daarom wordt salicylzuur vaak toegepast in acne-skincare producten.

Een aardbeienmaskertje

Nu je hebt gelezen hoeveel waardevolle stofjes er in aardbeien zitten, zul je begrijpen waarom een aardbeienmaskertje je gezichtshuid een boost zal geven.

Wat een aardbeienmasker op de lange termijn voor jouw huid kan betekenen, kunnen we je niet vertellen. Wat we wel hebben ontdekt is dat een aardbeienmasker je huid goed zal doen. We raden aan om het 2 keer per week te gebruiken en na  twee maanden te vergelijken. Maak voor- en nafoto’s en check it out!

Het recept

 • Twee grote rijpe aardbeien
 • Twee theelepeltjes bio honing
 • Eén theelepel crème fraîche

Prak de aardbeien tot een smeuïg papje en meng ze dan met de honing en de crème fraîche. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Breng dit mengsel vervolgens aan op je vooraf gereinigde gezichtshuid. Laat het 15-20 minuten inwerken. Was het weg en dep je huid dan droog. Maak nu af met je gewone skincare routine.

Kant-en-klare aardbeien skincare producten

Mocht je geen tijd hebben om zelf iets te maken? Dan is er een prima cleanser op de markt van Fresh: Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash. (€ 30,-).