Nederlanders zijn dol op koopjes!

koopjes

O, wat zijn we hier in Nederland toch dol op aanbiedingen en 1+1 gratis acties! Het is natuurlijk ook heel verleidelijk om enkele producten gratis mee te mogen nemen van onze favoriete shampoo of make-up.  Er valt tenslotte ook elke week wel een aantal folders op de deurmat met allerlei acties van drogisterijen en supermarkten. Daarin stunten ze met acties.  Maar is dat nou in ons voordeel of juist niet?

Hoe komt het eigenlijk dat bijvoorbeeld shampoos in het buitenland veel goedkoper zijn, dan hier in Nederland?

Waarom zijn al die grote merken zoals L’Oreál, Garnier, Nivea en Dove stukken goedkoper in het buitenland dan in Nederland? Allereerst wordt er hier in Nederland 21% btw betaald op drogisterijproducten, en bijvoorbeeld in Duitsland maar 19%. Dat is al een klein beetje verschil.

Weetje: Medicinale producten in het buitenland alleen bij apotheken verkocht, en die zijn daar daarom weer veel duurder dan in Nederland!

Niet alles is in het buitenland dus goedkoper, maar producten zoals haarverf, schoonmaakmiddelen, skincare, make-up en wasmiddelen juist wel.

Is het niet in de aanbieding? Koop het dan niet! Want jouw eigen merk is bijna altijd wel ergens in de aanbieding (als een 1+1 gratis actie-product) en dat betekent eigenlijk dit:

Je betaalt dus standaard dubbel zoveel voor dat product in Nederland als het niet in de aanbieding zit!

En aangezien je in het buitenland zelden een 1+1 gratis actie tegenkomt, zijn de prijzen daar dus normaliter veel lager!

Luxe merken en huismerken zijn niet voordeliger

Alle merken die je niet in aanbiedingen en acties tegenkomt, zijn de huismerken en de dure topmerken. Daarom zal je voor de make-up van Christian Dior of Chanel hier in Nederland evenveel betalen als in het buitenland.

Je zult ook zelden of nooit huismerken in de aanbieding tegenkomen. Waar het op neer komt, is dat je ongeveer 50% teveel voor producten betaalt, als ze niet in de aanbieding zijn. Kijk daarom uit naar 1+1 of zelfs 2+3 gratis acties( of iets dergelijks), zodat je niet belachelijk teveel geld betaalt als het ook anders kan!

Zin in een reisje naar het buitenland?

Hoe leuk zou het zijn als je het nuttige met het aangename kunt combineren? Plan eens een paar dagen naar bijvoorbeeld Duitsland en ga daar genieten van een heerlijke stedentrip. Ga de sights bekijken, of kies juist een heerlijk weekendje in de natuur. Even weg van alles en het is zo leuk om eens van omgeving te veranderen. Op de terugweg kan je je inkopen doen om zo alle drogisterij producten te kopen die je nodig hebt.

Denk aan een voorraadje shampoo, zeep, wasmiddel en make-up artikelen, genoeg voor bijvoorbeeld drie maanden. Zo kun je letterlijk zoveel geld besparen, dat je hele tripje je misschien al de helft van de normale uitgaven gaat kosten.

Wij denken, dat je zo op jaarbasis een aardige duit bespaart op je uitgaven en ook nog eens een leuke tijd kunt hebben in Duitsland (waar het tanken ook veel voordeliger is!) of misschien in België.