Hoe moet je je beautyblender reinigen?

beautyblender

We gebruiken onze beautyblender dagelijks, maar je kunt hem niet eindeloos blijven gebruiken zonder hem regelmatig schoon te maken. Voor diegenen die zich afvragen wat een beautyblender precies is: Het zijn van die eivormige sponsjes in allerlei vrolijke kleurtjes. Je kunt er je make-up perfect mee aanbrengen. Maar deze kleine sponsjes hebben het nadeel, dat ze echt snel vies worden. En vieze beautyblenders brengen de make-up absoluut niet flawless aan!

We raden je daarom aan, om jouw beautyblender minstens éénmaal per week goed schoon te maken, want al die foundation en primers en blush moet er uit gehaald worden. In deze blog gaan we je vertellen hoe je dat het beste kunt doen.

De eerste stap: Spoelen met water

Allereerst moet je je beautyblender goed spoelen on de kraan in lauwwarm water. Laat hem helemaal verzadigen en vollopen met het water en knijp dat vieze water water er vervolgens goed uit. Het is het beste om deze handeling drie of vier keer te herhalen.

De tweede stap: Was hem met babyshampoo

De volgende stap is, dat je een bloepje babyshampoo op je sponsje doet en dat er inknijpt. Babyshampoo is zachter en minder aggressief dan shampoo voor volwassenen, dus is babyshampoo zachter voor je beautyblender. Het maakt niets uits welk merk babyshampoo je gebruikt. Nu spoel je de babyshampoo er goed uit totdat alle shampoo er helemaal uit is gewassen.

De derde stap: Goed uitspoelen

Je spoelt je beautyblender vervolgens met schoon water extra na, zodat je alle resten babyshampoo eruit hebt verwijderd. Dat is erg belangrijk, want je wilt de volgende dag geen shampoorestjes op je gezicht smeren. Nu knijp je al het water er zoveel mogelijk uit.

De vierde stap: Laat je beautyblender drogen

Dit is de eenvoudigste stap. Laat het sponsje aan de lucht drogen, door hem op een klein schoteltje te leggen. Het is het beste als je de beautyblender vroeg in de avond schoonmaakt, zodat je hem de volgende ochtend weer kunt gebruiken.

Tip: Pak een paar stukjes keukenpapier, rol de spons daarin en knijp goed. Zo verwijder je nog meer vocht uit de spons!

We hebben onlangs nog een blog geschreven over over het schoonmaken van je make-up kwasten. Maar we geven hier nog even snel een uitleg.

  • Was de kwasten minimaal éénmaal per week
  • Gebruik lauwwarm water, anders kunnen de vastgelijmde haren in de kwast loskomen
  • Hou de kwast, met de haren naar beneden gericht, even onder de kraan
  • Doe een beetje shampoo ter grootte van een doperwtje in je handpalm
  • Haal de natte kwast hier met draaiende bewegingen doorheen
  • Spoel de kwast daarna goed uit, weer met de haren naar beneden gericht
  • Als je al je make-up kwasten zo schoongemaakt hebt, leg je ze te drogen op een handdoek
  • Rol het bovenste deel van de handdoek even op, zodat de steel hoger ligt dan de haren. Nu kan er geen water in de steel lopen.
  • Je kunt eventueel een brush-guard kopen, waarin de kwasten opgehangen kunnen worden.