Hoe moet je een wimperkruller gebruiken

wimperkruller

Gekrulde, prachtige wimpers die je een aantrekkelijke oogopslag geven; dat wil iedereen wel! En dat is niet onmogelijk, want daar zijn handige trucjes voor. Je zou kunnen gaan voor nepwimpers, wimperextensions, mascara of een lash lift. Of je gebruikt die goeie, ouwe wimperkruller weer eens! Tegenwoordig zijn wimperkrullers misschien wat minder in gebruik, omdat we zoveel andere mogelijkheden aangeboden krijgen. Maar het gebruik van een wimperkruller is best wel een effectieve en gemakkelijke manier om mooie wimpers te krijgen!

Welke stappen moet je nemen?

Stap 1

Allereerst is het belangrijk dat je een goede wimperkruller koopt

Wimperkrullers zijn er in verschillende prijsklassen. En dat betekent niet dat een goede wimperkruller ook een dure is! Het is heel belangrijk dat:

  • Dat hij stevig is
  • Dat hij een soepel rubbertje heeft

Want met een stevige wimperkruller met een rubbertje druk je je wimpers simpel in dat rubbertje, zodat er een mooie krul ontstaat. De Tweezerman Classic Lash Curler (€ 18,-)  is een goede wimperkruller. Hij is dé klassieke wimperkruller die perfect is om prachtige, long-lasting krulwimpers te creëren.

Hij heeft een ronde siliconen pad (en nog 3 vervangende pads gratis erbij) die schade aan je wimpers voorkomt.

Verder is de Allures Professionele Wimperkruller (ook met drie gratis siliconen pads) een prima alternatief. Hij kost € 13,-.

De elektrische wimperkruller

De Dol op Beauty Elektrische Wimperkruller (met een led-display) die ongeveer € 25,- kost, geeft je binnen enkele seconden mooie, gekrulde wimpers. Hij is niet pijnlijk en het resultaat blijft de hele dag zichtbaar.

Stap 2

Maak je wimpers goed schoon

Een vaak gemaakte fout is dat vrouwen eerst de mascara aanbrengen en dan pas de wimperkruller gebruiken.  Dat is echt verkeerd. Zorg dat je wimpers eerst goed schoon zijn en ook vetvrij, en dan kan je ze krullen.

Stap 3

Verwarm je wimperkruller

Je kan dit verwarmen overslaan, maar het helpt wel om een beter resultaat te creëren. Je kunt de wimperkruller gemakkelijk opwarmen met je föhn, maar pas op! Een te warme wimperkruller kan je huid verbranden. Let daarom goed op, dat de kruller niet té warm is geworden! Als je bang bent om jezelf te verbranden, denk dan eens aan de in stap 1 genoemde elektrisch wimperkruller.

Stap 4

Breng nu je wimpers aan tussen de wimperkruller

Nu je wimpers goed schoon zijn, breng je ze aan tussen de (eventueel opgewarmde) wimperkruller. Zorg ervoor dat ze er allemaal goed tussen zitten. Breng de kruller aan met de holle kant naar je oog toe.

Stap 5

Knijp de wimperkruller goed samen

Knijp de kruller samen, maar ga voorzichtig te werk en knijp niet heel hard.

Stap 6

Schuif telkens een beetje op

Als je je wimpers gekruld hebt, maar je wilt nog iets meer krul? Dan kan je de kruller steeds een klein stukje (1 mm) opschuiven en dan weer even samenknijpen. Zo krijg een meer intensieve krul.

Tot slot breng je, direct na het krullen de mascara aan. En voilà! Nu heb je mooie wimpers en volume gegarandeerd!