Shape je wenkbrauwen perfect voor jouw gezichtsvorm

wenkbrauwen

Waarom hebben we eigenlijk wenkbrauwen? Net als onze wimpers hebben je wenkbrauwen ook dezelfde belangrijke taak: Ze beschermen je ogen. Wenkbrauwen houden namelijk transpiratie, vuiltjes en stof tegen.  

Wenkbrauwen zijn bepalend voor uitdrukking van je gezicht

Maar het is wel belangrijk om te weten, welke vorm wenkbrauw goed bij jouw gezicht past. Er zijn zoveel vormen en zoveel gezichten! Wenkbrauwen zijn er in korte, lange, hoekige,brede, dunne vorm of juist met een boogvorm.

Het is daarom belangrijk om eerst eens naar je gezicht te kijken, met name naar de vorm ervan:

  • Rechthoekig/ langwerpig gezicht
  • Rond gezicht
  • Ovaal gezicht
  • Vierkant/ hoekig gezicht

Het rechthoekige/langwerpige gezichtsvorm

Langwerpige gezichten zijn alleen smal, maar hebben vaak ook een hoog voorhoofd. Meestal zijn de kaken ook wat hoekig van vorm. Wat mooi staat bij zo’n gezicht zijn volle wenkbrauwen in een rechte vorm met een klein boogje. De vollere wenkbrauw zorgt voor meer balans in een gezicht en de rechtheid ervan laat het langwerpige gezicht iets minder lang lijken.

Het ronde gezicht

Als je een rond gezicht hebt, heb je vaak een ronde kin en een ronde haarlijn. Een rond gezicht is op zijn breedst bij de jukbeenderen. Bij een ronde gezichtsvorm staan niet al te volle wenkbrauwen met een tamelijk hoge boog erg mooi. Je gezicht zal hierdoor ook iets langer en smaller lijken.

Een ovaal gezicht

Hier kunnen we het allemaal wel mee eens zijn: Een ovale gezichtsvorm is zo’n beetje de ideale gezichtsvorm. Het gezicht is symmetrisch en de meesten van ons vinden symmetrische gezichten mooi. Een ovaal gezicht is meestal iets breder bij de slapen dan bij de kaken. Hierdoor past een iets gebogen vorm van wenkbrauwen er heel goed bij.

Het vierkante, hoekige gezicht

Bij een vierkant gezicht liggen de breedte en de lengte van het gezicht vaak dicht bij elkaar. Vierkante gezichten hebben een krachtige kaaklijn. Om een vierkant gezicht wat zachter te laten lijken en wat meer balans te creëren, staan volle, hoekige wenkbrauwen het mooist.

Nu je weet welke vorm wenkbrauwen mooi bij je gezichtsvorm past, kunnen we de wenkbrauwen hun vorm gaan geven.

Vorm geven

  • We bepalen het beginpunt van de wenkbrauw, door een het uiteinde van een potlood in de neusvleugel te zetten. Precies op de plaats waar het potlood de wenkbrauw kruist, zou het beginpunt moeten zitten. Zet een klein puntje met het potlood op het begin.
  • Bepaal nu of je een boog wilt in de wenkbrauw (afhankelijk van je gezichtsvorm).
  • Om het eindpunt van de wenkbrauw te vinden zet je het potlood op het puntje van je neus. Beweeg vervolgens over de buitenste ooghoek en waar het de wenkbrauw kruist, is je eindpunt.

De kleur

Als je voor een lichtere kleur dan je eigen haarkleur gaat, creëer je een mooie, zachte look. Te donkere wenkbrauwen geven een harde look.

Je kunt gebruik maken van wenkbrauwmascara. Dat geeft iets meer volume en een meer intense kleur. Als je je wenkbrauwen de hele dag goed in model wilt houden, gebruik dan wenkbrauwgel.