Alle do’s en dont’s over highlighter

highlighter

Hoe gebruik je een highlighter op de juiste manier? Als je voor de eerste keer een highlighter wilt gaan gebruiken, zijn er wel een aantal belangrijke weetjes nodig. Niet alleen waar en waarom je hem gaat gebruiken, maar ook over de keuze. Welke kleur past goed bij jou ? Wij gaan je vertellen hoe je een highlighter in je dagelijke make-up routine kunt toepassen. Waarvoor dienen highlighters?

De bedoeling van een highlighter is dat ‘ie een gezicht laat stralen. Highlighters worden gebruikt in de techniek ‘strobing’.  Er wordt hierbij met bepaalde reflecties op een gezicht gespeeld, waardoor sommige zones in iemands gezicht meer gaan stralen. Ook verdoezelen highlighters op een natuurlijke manier kleine imperfecties in iemands gezicht, zoals rimpeltjes en fijne lijntjes. Weetje: Er zijn ook highlighters in poedervorm (te koop als een compact poeder), die perfect geschikt zijn voor mensen met een vette huid. Compacte poeder highlighter is trouwens geschikt voor elk huidtype. Er zijn diverse manieren waarop je een highlighter kunt gebruiken:

 • Highlighter in poedervorm voor een stralend en tegelijk mat effect. Het kruipt niet in de lijntjes van het gezicht. Deze highlighter is perfect voor boven de ogen en voor op de jukbeenderen.
 • Highlighter in een stick (Shimmer Stick): Deze Shimmer Stick is gemakkelijk te gebruiken. Hij wordt rechtstreeks aangebracht op de huid, om vervolgens met een sponsje vervaagd te worden.
 • Highlighter voor het gezicht in crème-vorm: Dit product is meer bedoeld voor gebruik op het hele gezicht, of op grotere gedeeltes van het gezicht. Hij kan ook prima gemengd worden met een dagcrème of een anti-rimpelcrème.

Welke kleur highlighter moet je kiezen?

Meestal zijn highlighters mat of geïriseerd, gecombineerd met diverse kleuren. Het beste kan je het volgende uitkiezen:

 1. Een kleurloze highlighter: Deze geeft een gezicht meer transarantie en een prachtige, stralende teint.
 2. Een perzikkleurige of een rozige kleur: Deze kleurtjes geven een gezonde uitstraling.

Als iemand een erg lichte huid heeft, zal een rozige kleur met wat goudkleurige schittering erin erg mooi staan. Bij een iets bruinige teint zal een iriserend beige perfect passen. Voor een donkere huidskleur past een iriserende lichtbruine kleur of iriserend beige prachtig.

Hoe moet je de highlighter gebruiken?

Begin altijd met het verzorgen van de huid. De vaste routine moet als volgt:

 • Schoonmaken van de huid
 • Dagcrème aanbrengen, eventueel eerst een serum onder de dagcrème als je dat altijd doet.
 • Foundation
 • Anti-kringen ( anti-wallen) product
 • Highlighter

Je kan trouwens ook een highlighter zonder foundation gebruiken, no problem. Dan breng je hem rechtstreeks aan op je dagcrème. Tip: Gebruik de highlighter spaarzaam, begin met een klein beetje. Er kan altijd nog wat meer bij.

Op welke zones moet het komen?

 • Op de neusrug, van boven naar beneden. Zo lijkt de neus smaller.
 • Op de jukbeenderen
 • Op de kin
 • Onder de wenkbrauwboog

Trucje:  Breng ook een klein beetje aan op de cupidoboog, net boven de lippen. Highlighter moet na ieder gebruik wel even vervaagd worden, met een make-up sponsje of met de vingers.