Een wimperserum kiezen. Lees hier hoe!

wimperserum

Wie wil er nou niet mooie, gezonde en lange wimpers? Door een wimperserum te gebruiken wordt de kans op mooiere en vollere wimpers al gauw een realiteit! Maar op welke feiten moet je nou letten, als je een wimperserum wilt gaan aanschaffen? We zijn niet allemaal gezegend met goede wimper-genen! In deze blog vind je alle belangrijke informatie en tips om te besluiten welk wimperserum voor jou de beste is.

Wat zijn wimperserums eigenlijk?

Het zou goed kunnen dat niet iedereen weet wat een wimperserum is en waarvoor je het kunt gebruiken. Wimperserums zijn de beste manier om dat ene ideaal te bereiken: langere en vollere wimpers. De conditie en de gezondheid van de eigen natuurlijke wimpers wordt verbeterd door het gebruik van een wimperserum.

Je bereikt het optimale resultaat na ongeveer drie maanden gebruik. Deze periode van drie maanden is nodig, omdat je wimpers groeien volgens de wimpercyclus. Wimpers groeien normaal gesproken gedurende zes weken en vallen vervolgens na een rustperiode uit zichzelf uit. Op dat moment komt het belang van een wimperserum om de hoek kijken. Het wimperserum moet wel echt iedere dag (eenmaal daags) gebruikt worden.

Waarop moeten we letten als we een wimperserum gaan kopen?

  • De ingrediënten.

Wat belangrijk is als je gaat shoppen voor een wimperserum, zijn de ingrediënten. Zitten er irriterende stofjes in? Zijn de ingrediënten bevorderlijk voor de gezondheid van de wimpers?

Let daarom goed op of er bijvoorbeeld vitamines, antioxidanten en aminozuren inzitten. Deze stofjes zijn allemaal goed voor je wimpers.

Aminozuren (zoals L-Proline) bijvoorbeeld helpen korter en dunner wordende wimpers én broze en/of beschadigde wimpers te verbeteren en te herstellen.

Glycosaminoglycanen sluit vocht in en versterkt de glans en bestendigheid van wimpers.

  • Wel of niet aantoonbaar getest

Dit is wel even een dingetje, dat testen. Als er aangegeven wordt op een wimperserum dat het getest is door dermatologen en oogartsen, zit je waarsschijnlijk goed. Een wimperserum wordt gebruikt op de wimperrand. Je wilt geen spelletje spelen met je ogen! Want je hebt niets aan een serum dat je langere wimpers kan geven, als je daardoor met een nare en ontsierende oogontsteking komt te zitten.

  • Is het wimperserum op water- of oliebasis?

Wimperserums op oliebasis zijn absoluut niet geschikt om te gebruiken in combinatie met wimperextensions. Wel iets om rekening mee te houden als je een wimperserum gaat kopen!

Wimperserums op waterbasis zijn gemakkelijk en veilig in het gebruik in combinatie met contactlenzen, wimperextensions én wimperverf.

                               De ultieme wimperserumtest anno 2022

Na grondig onderzoek van een aantal wimperserums zijn de 10 dames die mee hebben gedaan aan dit onderzoek, tot de volgende conclusie gekomen. Er zijn 5 wimperserums overgebleven na selectie die voor gezonde en volumineuze wimpers hebben gezorgd.

  1. Orphica Realash Eyelash Enhancer: € 49,-
  2. Miralash Eyelash Enhancer € 35,-
  3. Revitalash® Advanced Eyelash Conditioner € 58,-
  4. Éleverlash Eyelash Enhancer € 40,-
  5. ForChics Forlash Eyelash Enhancing Serum € 50,-

Alle bovenstaande wimperserums geven een goed resultaat en raden we aan. De keuze is aan jou!