Hoe blijft je lippenstift de hele dag goed zitten?

lippenstift

We kennen allemaal wel dat gevoel van teleurstelling, als onze make-up na verloop van tijd niet meer goed zit.  Vervaagde lippenstift, die in een klein restje nog op onze lipranden zit. Hoe komt dat nou toch iedere keer weer? Wij hebben gelukkig de oplossing voor dit probleem. Lees gauw verder om erachter te komen hoe je lippenstift echt de hele dag mooi blijft zitten!

De perfecte lipcombo

We hebben niet iedere keer de tijd om telkens overnieuw de perfecte lipcombo (lippenstift én lipliner) aan te brengen.

En toch vinden we dat onze make-up look pas af is als ook onze lippenstift netjes blijft zitten.  Daarom gaan we in deze blog de juiste stappen laten zien, die absoluut werken!

Tip 1# Zorg dat je investeert in goede producten

Alleen omdat een lippenstift ‘longlasting’ is, heb je geen garantie dat ‘ie de hele dag blijft zitten. Het gebruik van een kwalitatief goede lipliner in combinatie met de lippenstift is een must!

Tip 2# Maak gebruik van een milde lippenscrub

Begin met het scrubben van de lippen met bijvoorbeeld een zachte tandenborstel. Zo worden de losse velletjes van je lippen verwijderd. Je kunt hiervoor een scrubje zelf maken met twee theelepels honing met een halve theelepel kaneel erdoor gemengd.

Tip 3# Begin met het aanbrengen van een foundation of een concealer

Droog eerst je lippen door ze te deppen met een zachte tissue. Breng vervolgens met een beautyblender de concealer of de foundation aan. De foundation gaat ook in de groefjes van je lippen zitten, waardoor je een mooie egale ondergrond hebt gecreëerd. Zo is er voor de aan te brengen lippenstift meer grip.

Tip 4# Breng nu een lijntje aan met de lipliner

Omlijn nu je lippen met een lipliner of met een lippenpotloodje. Volg wel exact de lijnen van je lippen. Dit is best een secuur karweitje, want je wilt er niet bijlopen als Pipo de clown!

Tip 5# Poederen

Glimlach even naar jezelf in de spiegel, zodat alle fijne lijntjes geopend worden. Dep vervolgens je gecontourde lippen met een beetje translucente poeder. Zo worden ze geset en krijg je een betere grip voor de lippenstift.

Tip 6# Breng de lippenstift aan

Door een kwalitatief goede en matte, langhoudende lippenstift op te doen en die even (10 seconden is al genoeg) te laten drogen aan de lucht, heb je een langer resultaat.

Tip 7# Herhaling van tip 5 en tip 6

Dep nogmaals je lippen met het translucente poeder, maar gebruik zo weinig dat je de kleur van je lippenstift nog kunt zien. Breng nu nog een keer de lippenstift aan en laat het weer 10 seconden drogen.

Tip 8# En voila!

Met deze goede basis, een goede lippenstift en een perfecte houvast zal je lippenstift absoluut lang blijven zitten. In feite heb je je eigen langhoudende lippenstift gecreëerd!

Tot slot: Vette lipcrème en lipgloss gaan mengen met de lippenstift en de foundation. Gebruik die alleen, als je de tijd hebt om telkens opnieuw lippenstift aan te brengen!