Microblading: Hoe werkt het?

Microblading

Ook geen tijd of zin in het lang voor de spiegel staan om je wenkbrauwen te doen? Iedere ochtend opnieuw? Dan zou microblading wel eens de oplossing voor jou kunnen zijn! Niet iedereen is volledig op de hoogte over microblading. Wij gaan je vertellen over de behandeling zelf, de kosten en de risico’s. Want het is niet voor iedereen geschikt!

Het bijtekenen van de wenkbrauwen

Vroeger was het bijtekenen van onze wenkbrauwen vaste prik. We gebruikten hiervoor een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder. Dit dagelijks terugkerende klusje nam niet erg veel tijd in beslag, maar vooral ’s ochtends vroeg zijn iedere vijf minuten belangrijk!  Gelukkig is er vandaag de dag microblading!

Wat gebeurt er tijdens een microblading session?

Bij een microblading behandeling worden er handmatig haartjes getekend met behulp van een piepklein mesje. De sneetjes die het mesje maakt zijn in de opperhuid. Vervolgens worden die lijntjes opgevuld met kleurpigment. De haartjes worden letterlijk één voor één getekend en ze mogen elkaar uiteraard niet kruisen. Zo wordt er een zacht en natuurlijk effect bereikt. Vooral voor mensen (mannen én vrouwen) die weinig of geen wenkbrauwen hebben, is dit een geschikte methode.

Wat ervaren mensen die een microblading behandeling hebben gehad?

De reacties wisselen af. Er zijn veel positieve ervaringen, maar sommige mensen ervaren deze behandeling als negatief. Er bestaat een kans op littekenweefsel, het vervagen van de kleur na korte tijd en het niet regelmatig verdelen van de kleur. Eigenlijk ontstaat de vervaging van de kleur door een niet vakkundige behandeling.  Zorg er daarom voor om goed te onderzoeken wat de reputatie is van een specialist. Welke reviews staan er op hun website? Ga eerst eens kijken in de salon om te zien of ze hygiënisch te werk gaan.

Ook de nazorg is erg belangrijk. Vraag daar altijd naar. Je behoort een verzorgende crème mee te krijgen naar huis die je moet gebruiken.

Een secure specialist die met de beste apparatuur werkt is een absolute must! Je wilt niet een jaar of anderhalf jaar lang met foute wenkbrauwen rondlopen!

Niet iedereen kan een microblading behandeling ondergaan!

Er zijn situaties waarin het microblading wordt afgeraden.

  • In het geval van zwangerschap
  • Als je diabetes hebt
  • Niet tijdens chemotherapie-behandelingen
  • Niet als iemand psoriasis of eczeem heeft
  • Niet voor hartpatiënten

Doet microblading pijn?

De waarheid is, dat het zeker niet pijnloos is. Er worden tenslotte kleine sneetjes gemaakt. Maar een goede specialist zal iemand een verdoving aanbieden, als het niet gaat.

Wat kost een microblading behandeling?

Anno 2022 mag je rekenen op een bedrag van rond de € 500 – € 550 voor de behandeling inclusief de touch-up (om nog enkele kleine imperfecties weg te werken). Dat is veel geld, dus moet iedereen voor zichzelf afwegen of je dat de moeite waard vind. Laat in elk geval de pijn-factor niet bepalen of je wel of niet de behandeling wilt ondergaan, want een mooi eindresultaat is ook wat waard!

Je wenkbrauwen zijn tenslotte een belangrijk onderdeel van je gezicht!