Vermoeide blik? Lees deze tiptop make-up tips!

Vermoeide blik

Afgelopen weekend naar een feestje geweest en is het erg laat geworden? Hopelijk heb je van de epic party genoten!  Of misschien gewoon slecht geslapen vannacht? Wat de reden ook is voor die vermoeide blik, je kunt al die tekenen van slaapgebrek verdoezelen door een aantal handige tips, die we je gaan geven in deze blog. Zodat je er fris en fruitig uitziet als je de deur uitgaat.

Tip 1# Breng een goede basis aan

Om een frisse en egale look te creëren, heb je een goede foundation of een BB (of CC) crème nodig. Ze zullen je doffe, vermoeid uitziende huid lekker oppimpen en bovendien zullen ze eventuele kleine vlekjes verminderen.

Zorg er wel voor, dat de foundation dezelfde tint is als jouw eigen huidskleur. Niet een lichtere kleur gebruiken en zeker ook geen donkerdere tint! Foundation die ons er bruiner uit laten zien, zijn al tijden uit de mode!

Hoe vind je de juiste kleur foundation?

Breng eenvoudig een klein stipje foundation aan op je voorhoofd en je kaaklijn. Als je vervolgens geen overgang ziet bij het blenden ervan, heb je de juiste kleur te pakken!

Als de verkoopster in een parfurmerie je hand vastpakt om de foundation daarop uit te proberen….loop dan maar snel naar een andere winkel. Want deze dame heeft geen verstand van zaken! De kleur op je hand is namelijk totaal anders, dan de kleur van je gezicht en zal dus niet matchen.

Tip 2# Concealer

Met de juiste kleur concealer verberg je donkere kringen en wallen onder je ogen. Kies een concealer uit die nét één tintje lichter is dan je eigen huidskleur.

Ook dient een concealer correct aangebracht te worden. Breng hem aan onder je ogen in de vorm van een omgekeerde driehoek. Met de punt naar beneden, dus! En dan uiteraard rustig blenden.

Tip: Door ook wat concealer aan te brengen op je binnenste ooghoeken, krijg je een wakkere, ‘ik-heb-vannacht-heerlijk-geslapen’- look.

Tip 3# Eyeliner

Je laat je ogen groter lijken, door een fijn lijntje eyeliner aan te brengen, op het bewegend ooglid en nét boven de wimpers. Als je het wat zachter wilt laten lijken, gebruik dan grijze of donkerbruine eyeliner in plaats van zwarte. Een lijntje met een oogpotlood kan natuurlijk ook in plaats van vloeibare eyeliner.

Tip 4# De waterlijn

De waterlijn is het natte, glanzende lijntje tussen je oogbol en de wimperrand. Met een zwart lijntje verklein je je ogen optisch. Sowieso lijken ze al kleiner door een gebrek aan slaap. Ga dus voor een huidkleurig, beige of wit lijntje om zo een wakker effect te bereiken.

Tip 5# Mascara

Mascara is het puntje op de i van je oogmake-up. Je vermoeide blik is in één klap verdwenen!

Tip 6# Blush

Geef je gezicht een lief en aandoenlijk blosje, door er een beetje blush op aan te brengen. Je krijgt een gezond uitzirnde blos op je wangen, alsof je net terugkomt van een heerlijke strandwandeling.

Als je deze tips opvolgt, zal niemand zien dat je te weinig hebt geslapen, meiden!