Welke foundation is voor jou de perfecte?

foundation

Hoe vind je de foundation die perfect aansluit bij jouw huid? Denk aan het vinden van de juiste kleur voor jouw huidtype, de ondertoon van je huidskleur en welke dekking voor jou belangrijk is. De één wil slechts een lichte dekking terwijl iemand anders een full coverage nodig heeft.

Let daarom op de volgende punten:

  • Huidskleur
  • De ondertoon van de huid
  • De structuur van de huid
  • De conditie van de huid
  • Welke dekking je nodig hebt( full coverage of juist een lichte dekking)

Omdat er vele huidskleuren én ondertonen zijn, moet je goed kijken welke keuze je maakt. En dan heeft de één grove poriën in de huid die weggewerkt moeten worden, terwijl iemand anders slechts een lichte dekking wil.

Er is veel keuze en voor iedereen is er de juiste foundation.

Zoeken op basis van een bestaande foundation

Als je al in het bezit bent van een bij jouw huid passende foundation, die goed dekt en de juiste kleur en structuur heeft? Super! Je zou ook op basis van die foundation kunnen kijken bij andere make-up merken om te zien of je nóg betere foundastions kunt vinden.

Zoeken op basis van je huidskleur en de ondertoon

Als je voor de eerste keer foundation wilt gaan gebruiken en kopen, ga dan voor advies naar een speciaalzaak. De verkoper kan je dan perfect adviseren over het product dat voor jou geschikt is. Ze zien daar de kleur en structuur van je huid.

Hoe breng je een foundation aan?

Als je de perfecte foundation hebt gevonden, wil je natuurlijk ook graag weten hoe je die aan moet brengen.

We gebruiken foundation om onze huid mooi glad en egaal te maken. Hiermee heb je dan gelijk de perfecte basis voor de rest van jouw make-up.

Niemand vindt het prettig om naar vrouwen te kijken, die de foundation als een pancakelaag op hun gezicht hebben zitten. Foundation hoort er glad en natuurlijk uit te zien.

Bereid je huid goed voor op de foundation. Allereerst moet er een verzorgende dagcrème aangebracht worden. Breng concealer aan op plekjes van je huid die je extra wilt camoufleren.

Tip: Foundation mag ook op de oogleden aangebracht worden, waardoor er meteen een goede primer op zit voor de eyeshadow.

Waarmee brengen we foundation aan?

Je kunt te werk gaan met applicatoren, zoals foundationkwasten, sponzen of met je vingers. Het hangt er gewoon vanaf wat jij zelf het prettigst vindt! Als je een kwast wilt gaan gebruiken, moet deze wel iedere week grondig gereinigd worden met zeep. Een spons applicator zal elke 2-3 maanden vervangen moet worden.

Werk gedoseerd. Breng wat foundation aan op je hand, en pak daar dan beetje bij beetje de foundation vanaf waarmee je gaat werken.

Niet iedereen wil het hele gezicht bedekken met foundation. Vaak is de T-zone al genoeg. Breng ook nog wat aan onder de ogen tot halverwege je wang. Werk met deppende beweging op moeilijk bereikbare plekken. Verdeel de foundation verder met strijkende beweging naar buiten voor een egaal resultaat.