Wordt een pro in het aanbrengen van oogmake-up

oogmake-up

Met een perfect aangebrachte oogmake-up laat je je ogen stralen en beter uitkomen. Lees deze blog om erachter te komen hoe je een oogmake-up op de juiste wijze aanbrengt en welke kleuren het mooist bij jou passen.

De perfecte oogmake-up

Door je ogen mooi op te maken met de juiste eyeshadow, mascara en eyeliner creëer je een prachtige oogopslag. Welke stappen zijn het beste?

1# Het reinigen

De eerste stap is het reinigen. Begin met een reinigingsmousse die geschikt is voor jouw huidtype. Breng een klein beetje aan op je vingertoppen en wrijf het op je gezicht met roterende bewegingen. Was het product vervolgens met water goed weg.

Verwijder nu alle laatste restjes oogmake-up met een product naar keuze en een wattenschijfje. Veeg altijd van de binnenste ooghoeken richting de buitenste ooghoeken.

TIP: Als je het wattenschijfje eerst vochtig maakt met water, heb je minder product nodig!

2# De basis

Nadat je gezicht en je ogen goed gereinigd zijn, kan de tweede stap beginnen:

Oogprimer

Een primer zorgt ervoor dat je eyeshadow netjes blijft zitten en ook zorgt de primer dat de kleuren gemakkelijker blenden op de oogleden.

3# De eyeshadow

Als je je oogleden goed hebt voorbereid op het aanbrengen van de eyeshadow, moet de juiste kleur uitgekozen worden voor jouw ogen.

  • Blauwe ogen: Bruine tinten passen erg mooi bij blauwe ogen, maar ook lichtblauw laat ze mooi tot hun recht komen
  • Bruine ogen: Bij bruine kijkers komen paarse en blauwe tinten prachtig uit
  • Groene ogen: Roodbruine en paarsige tintjes staan geweldig bij groene ogen
  • Grijze ogen: Groene kleuren, maar ook grijstinten van licht naar donker laten grijze ogen tot hun recht komen

Je ogen komen het best tot hun recht als je meerdere kleuren eyeshadow gebruikt, in plaats van één kleur. Je kan dan bijvoorbeeld een licht en een donkere kleur gebruiken.

Eyeshadow aanbrengen: het stappenplan

  1. Breng eerst een basiskleur aan over het hele ooglid, tot net onder je wenkbrauwen. Gebruik daar een lichte en neutrale kleur voor. Vooral net onder de wenkbrauwen gebruik je een lichte kleur; de highlighter.
  2. Breng nu een diepere kleur aan op het bewegend ooglid. Breng vervolgens de lichte tint aan op de binnenste ooghoek.
  3. Blend nu met een grovere eyeshadow kwast beide kleuren met elkaar. Zo creëer je één geheel.

4# Eyeliner

Eyeliner dient over en na de eyeshadow aangebracht te worden. We benadrukken de oogvorm en eyeliner laat de wimperlijn voller lijken.

Liquid eyeliner met een dun kwastje werkt fijn. Begin heel dun, want er kan altijd iets meer bij. Weghalen is in feite opnieuw beginnen, ook met de eyeshadow. Trek het ooglid iets omhoog en breng eyeliner van de binnenste ooghoek aan tot het midden van je ooglid. Werk daarna van de buitenste kant terug naar midden. Zo krijg je een strak lijntje eyeliner.

5# Mascara

Breng de mascara eerst op de onderste wimpers aan, als laatste op de bovenste wimpers. Doe dit zigzaggend voor een optimaal resultaat.