Cellulite: Kan je er iets tegen doen?

Cellulite

Cellulite (sinaasappelhuid) is zo’n dingetje waar ontzettend veel over geschreven wordt. De stroom informatie is overweldigend en af en toe zie je door de bomen het bos niet meer! Tuurlijk weet iedereen wel, dat gezond leven en actief bezig zijn erg gezond is. En ook dat het kan helpen tegen cellulite.

Verwar cellulite niet met celulitis. Cellulite is een bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel. Cellulites is echter een bacteriële infectie van het bindweefsel. In deze blog gaan we het hebben over cellulite.

Cellulite en waarom het ontstaat

Cellulite ontstaat omdat aanwezige vetcellen onder de huid de bovenste huidlaag omhoogduwen. Het aanwezige bindweefsel die de huid aan de onderliggende spieren hecht, wordt naar beneden getrokken. Hierdoor ontstaan er putjes in de huid.

Nu liggen de vetcellen en het bindweefsel bij vrouwen verticaal in de huid, terwijl ze mannen kriskras door elkaar heen zitten. Waarschijnlijk is dit de reden dat cellulite bij vrouwen vaker voorkomt dan bij mannen.

Hoe kan je cellulite verminderen?

 • Allereerst door gezond te eten, op een manier dat de opbouw van vetweefsel zoveel mogelijk voorkomen zal worden. Vooral het eten van volkoren voedingsmiddelen, magere eiwitten en vezels helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lijf. Ook teveel zout is ongezond.
 • Stop met roken: Ook voor cellulite is roken slecht! Roken veroorzaakt vrije radicalen in je lijf en hierdoor versnelt het verouderingsproces van je huid. Veroudering van de huid bevordert helaas cellulite.
 • Drink water: Zorg ervoor dat je genoeg schoon drinkwater binnen krijgt. Hydrateren en spoelen zijn de sleutelwoorden!
 • Gebruik de juiste zonnebrandcrème: Een product met een goede SPF ( Sun Protection Factor) heeft zeker ook positieve effect bij de bescherming tegen zonlicht. Door zonlicht veroudert de huid namelijk ook, en door veroudering wordt cellulite beter zichtbaar. Het is dus essentieel dat je jezelf goed insmeert!
 • Bewegen: Door geregeld te sporten ontwikkel je spiermassa; Door de ruimte die spieren innemen in je lichaam, is er minder ruimte voor vocht en vet. Hierdoor zullen de putjes en bobbeltjes verminderen. Get moving, ladies!
 • Smeren met een anti-cellulite crème: Ja, het bestaat! Er is een anti cellulite crème op de markt die helpt tegen dit fenomeen. Echter wel in combinatie met de bovengenoemde acties:
 • Gezond eten
 • Veel water drinken
 • Niet roken
 • Bewegen
 • Een goede SPF gebruiken

Deze crème heet:  Dr. Juchheim Bye Bye Cellulite Anticellulite Crème.

Hoe gebruik je de crème?

Reinig de huid eerst met een tonic. Breng dan de crème aan waar nodig. Gebruik hem de eerste 8 weken 2 keer per dag. Hierna kan het 2 à 3 maal in de week. Gebruik weinig crème. Schrik niet, de crème heeft een warmtewerking. Zeker de eerste week kan dat best heftig zijn. Was je handen goed na gebruik. Als het alleen voor de benen is, doe je 30 dagen met een pot van 200 ml (€ 128,95). Helaas zijn de verzendkosten bijna € 20,-! Het is een hele uitgave, maar het werkt wel!

Succes iedereen!