De modetrends voor dit najaar

modetrends

De modetrends voor de herfst en winter van 2022 zijn zichtbaar op de catwalks van Parijs, Milaan en New York. De make-up trends sluiten daar op aan! Prachtige make-up die we overal kunnen dragen. Zowel als we uit gaan als op school of naar het werk. Er is wel een overduidelijke focus op de gezichtshuid te zien. Mooie modetrends, zeker voor diegenen die er plezier in hebben om een statement te maken!

De focus ligt op de huid

Dit seizoen ligt de focus op een stralende, goed verzorgde huid. De laatste jaren draaiden om het goed verzorgen van onze huid. Het gevolg hiervan waren skincare formules, die onze huid voeden en laten stralen. De dikke lagen foundation die de huid bedekken zijn nu helemaal not done! We omarmen onze huid en gebruiken een coverage die zo natuurlijk mogelijk is.

De grootste modetrends voor deze herfst en winter zijn:

  1. De Steamy Skin

Bij deze trend krijgt de huid wat meer warmte mee. Net alsof je met blosjes op je wangen en een stralende huid zo vers uit de spa wegloopt.Een huid die perfect gehydrateerd is met meerdere laagjes skincare en dan daar overheen een glanzende basis. Een goede serum- of crèmefoundation met een mooie creamy blush en highlighter. Gebruik vooral geen matte producten.

  1. Sheer Matte

Heb je juist van nature een vettige en glanzende huid? Dan is de Steamy Skin-trend misschien geen goede trend voor jou. Een expressieve oogmake-up en een felgekleurde lippenstift gaan mooi samen met een Sheer Matte make-up trend. Een matte huid is zeker geen doffe huid! Voor jou is deze Sheer Matte huid dan ideaal, zeker in combinatie met een mooie, expressieve oogmake-up. Ook hier geen dikke lagen foundation, maar juist weer een subtiele en zachte satijnmatte basis. Een matterende primer zal de poriën vervagen, gebruik een concealer heel subtiel aangebracht. Breng vervolgens een egaliserende, transparante finishing poeder aan, om een zacht blurring effect te verkrijgen.

  1. Grunge Glam

De Grunge Glam Look is zeker minder gedefinieerd en geeft je een eyelook met een attitude! Combineer voor de Grunge Look een frisse basis make-up met mooi getekende wenkbrauwen. Balmy lips en lekker veel kohlpotlood gebruiken in de ogen. Niet alleen op de waterlijn van je ogen, maar ook om het oog heen. Breng daarvoor eerst wat vaseline aan, zodat je het mooi kunt vervagen tot een greasy look. Maak het af met meerdere lagen mascara.

Daarnaast is er qua modetrends veel aandacht voor onze lippen:

  • Bow Lips: Hierbij wordt de cupidoboog strak geaccentueerd en iets aangezet
  • Bold Lips: Van mat tot glanzend… zolang de kleur maar intens en opvallend is
  • Icy Lips: Dit is het bitten-lips effect in combinatie met een transparante, superglossy finish
  • 90’s Frost: Van lila-prisma highlighters tot en met parelmoer tintjes. Weer helemaal in!
  • Chrome Lighting: Dit is een zilverachtig, glanzend kleureffect voor zowel de lippen als de ogen
  • Misplaced Metals: Dit zijn felglanzende chromen kleuren, die zowel op de lippen, de ogen en als highlighter gebruikt worden.