Kokosnootolie: het zou één van de wereldwonderen moeten zijn!

Kokosnootolie

Kokosnootolie is gezond om te gebruiken op allerlei manieren.  Voor de verzorging van onze huid en haar, maar ook in de keuken is dit product erg gezond en lekker! We willen graag in deze blog vertellen over de beauty-mogelijkheden van kokosnootolie. Lees en sta versteld!

#1. Litteken behandeling

Kokosnootolie bevat anto-oxidanten en vitamine E. Daarom helpt dit bijzonde goedje bij de genezing van littekens en geeft het je huid een heldere uitstraling en maakt het vooral de droge huid mooi soepel.

#2. Make-up borstel reiniger

Doe enkele eetlepels kokosnootolie in een bakje en zet dit gedurende 30 seconden in de magnetron. Dip je make-up borstels daar vervolgens in. Wrijf ze dan over een velletje keukenpapier om de aanwezige make-up te verwijderen. Spoel ze hierna af met warm water. Kokosnootolie heeft ook een anti-schimmel werking en zo hou je je borstels lekker schoon!

#3. Gezichtsmasker

Door gelijke delen rauwe honing en kokosnootolie te mengen, krijg je een fantastisch gezichtsmasker. Breng het aan op je gezicht, niet rond de ogen! Laat het enkele minuten inwerken en dan spoel je het maskertje goed weg. Je huid zal prachtig glanzen en heerlijk zacht aanvoelen!

#4. Highlighter

Nadat je je make-up hebt aangebracht, kun je een piepklein beetje kokosnootolie aanbrengen op je wangen, en de brug van je neus.   Je zult er stralend (en niet vettig!) uitzien.

#5. Een natuurlijke scheercrème

Door kokosnootolie aan te brengen op je benen, zul je bemerken dat het scheren heel gemakkelijk gaat. Je huid zal na het scheren heerlijk glad aanvoelen!

#6.Verzacht zonnebrand

Middels het aanbrengen van kokosnootolie op een zonverbrande huid, zal het verzachten en het helpt de genezing.

#7. Natuurlijke lippenbalsam

Het verzacht en hydrateert droge lippen. Zelfs als er wat kloofjes inzitten!

#8. Anti-pluishaar

Door een kleine hoeveelheid kokosnootolie in je haarpunten aan te brengen, zal de pluis verdwijnen als sneeuw voor de zon.

#9. Hydrateert de huid

Je huid wordt zachter en soepeler van  kokosnootolie. Het is aan te raden voor droge hielen en ellebogen. Je zult versteld staan!

#10. Helpt bij vastzittende rits

Door een wattenstokje in de kokosolie te dippen en een vastzittende rits ermee te besmeren, zal de vastzittende rits weer soepel lopen. Dit kan uiteraard niet als er een stukje stof tussen de rits zit!

#11. Oogmake-up remover

Dep een wattenbolletje even in de kokosnootolie en je hebt een prima oogmake-up remover. Ook koppige, waterproof make-up heb je zo verwijderd.

#12. Een natuurlijke deodorant

Breng wat kokosnootolie aan op je lichaam, waar je het meest transpireert. Ook kan je je eigen deodorant zelf maken door kokosnootolie,  shea butter, baking soda en pijlwortelpoeder te mengen. Het recept:

  • 2 eetlepels shea butter
  • 3 eetlepels kokosnootolie
  • 3 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels pijlwortel

Doe de shea butter en de kokosnootolie in een glazen wekpotje. Zet het potje in een steelpannetje water op een zacht vuurtje. Gesmolten? Haal het van het vuur en voeg de bakingsoda en pijlwortelpoeder toe. Goed roeren. Mag buiten de koeling bewaard worden. Succes!